На острові Зміїний підняли прапор України

Головна > Культура > На острові Зміїний підняли прапор Україн...
Author

Назар Лазебний

04.07.2022, 14:48
Shares

2

Views

1 023

На острові Зміїний підняли прапор України

uatribune.com

Спецоперацію по звільненню острова Зміїний завершена успішно, на острові підняли прапор України.

Про це повідомила на брифінгу 4 липня начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

"Прапор України на острові Зміїний вже встановлено. Військова операція завершена. Наразі ця територія знову повернута під юрисдикцію України", – заявила вона.

За її словами, на решті території наші війська також просуваються.

"Спеціальним способом, повільно, але впевнено. В рамках військової операції, зберігаючи тишу. Те, що ми звільняємо, ми спочатку закріплюємо, а потім проголошуємо", – додала Гуменюк.

Вона зазначила, що на суходолі ворог також не має успіхів у просуванні.

"Тому використовує тактику авіаційних та ракетних ударів. Сьогодні ранком знову було завдано удару ракетами по Нововоронцовці та деяким громадам на півночі Херсонщини. Жертв наразі немає. Але обставини ще уточнюються, бо обстріл був дуже розвіяний", – сказала вона.

На питання яка ситуація наразі в Чорному морі стосовно базування російских кораблів, начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня повідомила, що в північно-західній частині Чорного моря перебуває три надводних носія ракет і також підводний човен, носій крилатих ракет типу "Калібр", загальна кількість ракет складає 28, урім того у Чорному морі також перебуває один велиукий десантний корабель.

Нагадаємо: Острів Зміїний росіяни захопили ще на початку повномасштабного вторгнення. Вони намагались схилити українських захисників, які перебували на острові, до співпраці та обіцяли їм високі зарплати. Захисники рекомендували російському військовому кораблю піти за відомою адресою. Українців взяли в полон.

Після захоплення острову ворог розмістив там свою техніку, зокрема ракетні коммплекси.

22 червня Оперативне командування “Південь” повідомило, що по острову Зміїний було нанесено зосереджений удар із застосуванням різних сил та способів ураження у ході якого те, що рашисти гордо називали острівним гарнізоном, обліковує значні втрати.

У ніч на 27 червня були нанесені 10 влучних ударів по гарнізону на острові Зміїний. Операція українських сил на острові триває. Ще один (третій за рахунком) зенітно-гарматний комплекс окупантів "Панцирь-С-1" пішов за курсом російського корабля.

30 червня ОК "Південь" повідомило, що росіяни поспіхом евакуювались з острова Зміїний, і залишили його.

Пізніше міноборони Росії підтвердило виведення своїх військових з острова і назвало цей факт - "кроком доброї волі".

Та вже 1 липня, за повідомленнямГоловнокомандувач ЗСУ Валерія Залужного, після "жесту доброї волі" російські літаки завдали по острову удар фосфорними бомбами.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури внаслідок ракетної атаки на Кіровоградську та Запорізьку області

Травмовано дитину 8 років. Руйнувань, за попередніми даними, зазнали 13 приватних будинків та майже 30 гаражів.

08.05.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Політика

В "інавгурації" Путіна візьмуть участь представники семи країн ЄС, в тому числі Франції - Reuters 

У Держдепі США також заявили, що не відправлятимуть представника на "інавгурацію", проте Путіна досі вважають президентом.

07.05.2024 - 12:33

Arrow

Вас це може зацікавити