"Метінвест" Ахметова отримав контроль над найбільшим виробником коксівного вугілля в Україні

Головна > Спорт > "Метінвест" Ахметова отримав контроль на...
Author

Олександр Талов

05.03.2021, 16:29
Shares

0

Views

637

Рінат Ахметов

NOVOSTI.UA

Зареєстрована в Нідерландах Metinvest B.V., материнська компанія гірничо-металургійної групи "Метінвест", сконцентрувала контрольний пакет акцій найбільшого в Україні виробника коксівного вугілля.

Про це повідомила пресслужба "Метінвесту",

Як повідомляє пресслужба до складу придбаних активів входять кілька підприємств, ключовими з яких є шахтоуправління "Покровське" і Свято-Варваринська збагачувальна фабрика, яких знаходяться в безпосередній близькості до коксохімічному виробництву групи.

Зокрема, шахтоуправління "Покровське" виробляє високоякісне вугілля марки К, який використовується для виробництва металургійного коксу. Станом на 1 січня 2019 року, мінеральні ресурси і запаси шахтоуправління "Покровське" за методикою JORC склали 248 млн тонн і 151 млн тонн відповідно, що досить для забезпечення виробництва мінімум на 30 років.

Свято-Варваринська збагачувальна фабрика - одне з найбільших збагачувальних підприємств в Україні. Проектна потужність збагачення становить близько 8 млн тонн рядового коксівного вугілля в рік.

У 2020 році обсяги видобутку рядового вугілля Покровської вугільної групи склали 6,2 млн тонн, що на 55% більше, ніж в 2018 році, а виробництво вугільного концентрату - 3,2 млн тонн, що на 39% більше, ніж в 2018 році.

Вартість угоди не розкривається.

"Загальна сума винагороди за додаткову частку, придбану" Метінвестом "в Покровської вугільній групі, обумовлена ​​вартістю опціону, який група отримала в 2018 році", - сказано в повідомленні.

"Це важливе для нас придбання. В останні кілька років група відчувала постійний дефіцит коксівного вугілля. Тепер же ми досягли повного самозабезпечення цією сировиною", - прокоментував придбання гендиректор "Метінвесту" Юрій Риженков.

Нагадаємо: 1 жовтень 2020 року АМКУ надав дозвіл нідерландської Metinvest B.V. на придбання контролю над дев'ятьма підприємствами, що входили раніше до групи "Донецьксталь" Віктора Нусенкіса, в тому числі і ШУ "Покровське"

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити