Курс євро до долару. Від чого залежить і чи варто купувати валюту

Головна > Банки > Курс євро до долару. Від чого залежить і...
Author

Назар Лазебний

12.11.2020, 19:24
Shares

0

Views

197

Основні фактори які впливають на курс пари EUR/USD, витікають з монетарної політики Сполучених Штатів. ФРС (Федеральна резервна система) має кілька важелів, шоби регулювати і змінювати грошові потокі

  • Інтервенції на відкритому ринку;
  • Регулювання обсягів облікової ставки;
  • керування резервними вимогами.

Керування резервними вимогами та обліковими ставками здійснює правління ФРС Діяльність з операцій на відкритому ринку компетенція фахового комітету. Оперуючи змінами якогось одного з трьох чинників, ФРС корегує загальний обсяг коштів, чим змінює фізичне співвідношення між американським доларом та іншими валютами, в тому числі і євро. З огляду на цей факт, пріоритетним фактором в співвідношенні валютної пари EUR/USD є рішення ФРС.

Та все ж першим фактором впливу на валютну пару EUR / USD є відсоткова ставка Федеральної резервної системи по державних фондів. За цим показником, кредитні організації проводять виплату відсотків за позикою. Зміна відсоткової ставки ФРС СШАздійснюється , коли необхідне послабленняя або навпаки посиленя курсу національної валюти. Такі дії значно впливають як на стан валютних та фондових ринків (https://obmin24.ck.ua/).

Зважаючи на результати останнього засідання ФРС вочевидь американський регулятор не має наміру ближчим часом змінювати відсоткові ставки. За словами Голаоваи ФРС Джерома Пауелла теперішня економічна криза найважча за останнє століття. У зв'язку з цим ФРС не планує змінювати існуючі заходи економічної підтримки. За для цього буде здійснюватися викуп паперів по іпотеці до відновлення економіки у державі. Результати економічної макростатистики свідчать про те, що американська економіка відновиться швидше, ніж прогнозувалося. 

Як Європейський Центральний Банк регулює монетарну політику країн Євросоюзу

Регулятором кредитно-грошової політики країн ЄС є Європейський Центробанк Всі важливі рішення стосовно кредитних ставок здійснюються правлінням, до якого входять представникі національних банків кількох європейських держав.

Фінансова стабільність ЕС та подолання наслідків попередньої світової фінансової кризи на теперішній час основна мета діяльності ЄЦБ.

ЄЦБ має на меті збереження поточної монетарної політики, яка впливає на рух пари євро-долар.

Тому на вересневому засіданні ЄЦБ було прийнято рішення про збереження базової відсоткової ставки за кредитами на нульовому рівні, ставки по депозитах - на рівні мінус 0,5%. Ставка по маржинальним кредитами залишиться 0,25%.

Рада керуючих ЄЦБ розраховує, що ставки залишаться на поточному рівні або знизяться. Такі низькі ставки ЕЦБ буде тимати поки інфляція не наблизиться до цільового рівня в 2%.

Крім того коронавірусні монетарні стимули також залишаються фактично без змін. До прийняття цього рішенням котировка євро до долара була на рівні 1,1835. Після поліпшення прогнозу зниження ВВП до мінус 8%, курс євро підскочив до 1,1930.

Інші фактори впливу

Як і більшість резервних валют, американський долар і євро реагують на політичну нестабільність. Зміни складу парламенту і кабінету міністрів в Великобританії, Франції або ФРН завжди призводять до курсових коливаннь. Зараз до всього додається ситуація з пандемією COVID-19, вибори в США , крім того невідомо чим закінчаться торгівельні війни між Китаєм та США.

Прогноз від фінансових експертів

Фахівці вважають, що оптимальний час для покупки іноземної валюти вже пройшов. Придбання доларів або євро актуально лише в разі короткострокової інвестиції на строк від 3 до 5 місяців.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити