Київстар виграв у податківців суперечку на 100 мільйонів гривень

Головна > Економіка > Київстар виграв у податківців суперечку ...
Author

Олександр Талов

17.02.2021, 14:46
Shares

3

Views

675

Київстар виграв у податківців суперечку на 100 мільйонів гривень

adc.com.ua

4 лютого 2021 року адміністративний суд Києва задовольнив позов мобільного оператора "Київстар" до Офісу великих платників податків Державної податкової служби (ДПС) про скасування рішення-повідомлення від 6 листопада 2019 року на збільшення суми податку на прибуток на 96,15 млн грн. Про це повідомляє Finbalance із посиланням на рішення суду.

Згідно з судовими матеріалами, податківці вважають, що “Київстар” провів господарські операції з контрагентами шляхом “формального складання первинної документації, які не супроводжувались дійсним рухом активів у процесі виконання операцій саме з цими контрагентами”.

ДПС зажадала доплатити суми податків після перевірки компаній, в ході якої встановила, що Київстар у неповному обсязі відбив витрати на формування резервів для відшкодування майбутніх витрат, пов'язаних зі знижками на послуги роумінгу за 2013 і 2014 роки. В результаті чого було збільшено фінансовий результат до оподаткування та занижено оподатковуваний прибуток 2015 року на 577,4 млн гривень.

У своєму рішенні суд погодився з висновком позивача про те, що включення Київстар до плану-графіка документальних перевірок на 2019 рік шляхом коригування такого плану-графіка в лютому 2019 року суперечить нормам Податкового кодексу, закону "Про основні засади державного нагляду у сфері господарської діяльності" та Порядку формування та затвердження плану-графіку проведення документальних планових перевірок платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів №524 вiд 02 червня 2015 року.

"Судом встановлено, що відповідне включення позивача до плану-графіку перевірок суперечить положенням чинного законодавства, що свідчить про відсутність підстав для її проведення. Податкове повідомленні-рішення, прийняте за результатами такої перевірки є протиправним і підлягає скасуванню", – цитує видання рішення суду.

Нагадаємо: Як повідомляли ЗМІ у 2018 році співробітники податкової міліції Офісу великих платників податків ДФС провели обшук в офісних приміщеннях мобільного оператора "Київстар" у рамках розслідування кримінального провадження за фактом несплати компанією близько 2,4 млрд грн податків.

Тодішній керівник "Київстара" П. Чернишов уточнював, що вже майже два роки триває спір між "Київстаром" і ДФС, яка вважала, що "Київстар" недоплатив майже 1,5 млрд грн до бюджету України. Відповідні претензії в “Київстарі” назвали необгрунтованими.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Фахівці завершили ремонт залізничної колії в Херсоні, пошкодженої внаслідок обстрілу РФ

Вранці 8 травня російська окупаційна армія атакувала цивільну залізничну інфраструктуру у Херсоні.

08.05.2024 - 16:17

Arrow
Theme

Війна

Російські війська атакували два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури на Львівщині

Ворог влучив в енергетичні об'єкти у Червоноградському та Стрийському районах.

08.05.2024 - 09:01

Arrow

Вас це може зацікавити