Київська міська прокуратура подала до суду на підрядника метро до масиву Виноградар

Головна > Закон > Київська міська прокуратура подала до су...
Author

Ольга Фединчік

23.11.2021, 17:51
Shares

2

Views

1 152

Київська міська прокуратура подала до суду на підрядника метро до масиву Виноградар

novyny.live

Київська міська прокуратура подала до суду на "Київметробуд", який є підрядником будівництва двох станцій "зеленої" гілки метро до масиву Виноградар.

Про це повідомляється на сайті прокуратури.

Позов пов'язаний із тим, що підрядник, отримавши аванс на будівництво метро, частину грошей - понад 1,5 млрд гривень - поклав на банківський депозит для отримання відсодків по депозиту. У 2019 році компанія отримала 139,1 млн гривень відсотків за цим вкладом.

Прокуратура вважає такі дії незаконними, оскільки підрядник зобов'язаний використовувати ці гроші виключно за конкретним цільовим призначенням, а саме для будівництва лінії метрополітену.

"Реагуючи на виявлене порушення, Київською міською прокуратурою подано позов до Господарського суду міста Києва в інтересах держави в особі Київської міської ради, КП «Київський метрополітен» про стягнення з підрядника грошових коштів у сумі 139,1 млн грн, які ним отримані за рахунок нарахування відсотків на бюджетні кошти, а також 44,4 млн грн відсотків за безпідставне збереження та користування бюджетними коштами", - заявили в прокуратурі.

Нагадаємо: Нові станції метро "Мостицька" і "Проспект Правди" почали будувати в 2019 році. Планувалось, що їх відкриють у грудні 2021 року, проте у червні мер Києва Віталій Кличко заявив, що в кращому випадку до кінця року відкриють тільки одну з них.

Техніко-економічне обґрунтування будівництва ділянки Сирецького-Печерської лінії метрополітену від станції "Сирець" до житлового масиву Виноградар передбачає створення чотирьох станцій і нового електродепо "Виноградар" протягом майже 9 років.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

14 населених пунктів Херсонщини були під обстрілами російських загарбників упродовж доби, поранена людина

Внаслідок обстрілів пошкоджені 12 багатоповерхівок та 54 приватні будинки.

09.05.2024 - 10:05

Arrow
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow

Вас це може зацікавити