Китай запевнив, що не має намірів постачати зброю в Росію - Блінкен

Головна > Енергетика > Китай запевнив, що не має намірів постач...
Author

Олександр Талов

19.06.2023, 16:34
Shares

0

Views

651

Китай запевнив, що не має намірів постачати зброю в Росію - Блінкен

Державний секретар США Ентоні Блінкен

my.ua

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що тема війни РФ проти України була однією з головних під час його переговорів у Пекіні, причому китайська сторона запевнила, що не надавала Росії летальної допомоги та не має наміру це робити.

Як повідомляє Укрінформ, про це глава Держдепартаменту сказав на пресконференції за підсумками переговорів з китайським керівництвом, інформує Інфокурс.

"Під час зустрічей ми активно обговорювали регіональні та глобальні виклики, в тому числі щодо агресивної війни РФ проти України. Я підкреслив, що ми вітали би план і конструктивну роль Китаю разом з іншими країнами в зусиллях над досягненням справедливого миру, заснованого на принципах Статуту Об’єднаних Націй", - зауважив Блінкен.

За його словами, китайська сторона запевнила, що "не надає і не надаватиме летальну допомогу Росії для її застосування (на війні – ред.) в Україні". Блінкен зазначив, що у Вашингтоні вважають це важливим зобов'язанням з боку Пекіна і не вбачають жодних ознак, які могли би вказувати на протилежне.

Однак, підкреслив Блінкен, у США стурбовані через імовірну взаємодію з росіянами з боку окремих китайських компаній.

"Ми все ще занепокоєні, що китайські фірми, компанії можуть надавати технології, які Росія використовуватиме для розширення своєї агресії в Україні. І ми попросили китайський уряд бути дуже пильним у цьому зв’язку", - зауважив держсекретар США.

Нагадаємо: Держсекретар США Ентоні Блінкен відвідав Пекін з офіційним візитом, де зустрівся з вищим державним керівництвом КНР. Сторони назвали переговори в Пекіні відвертими й конструктивними та погодились ефективно розв’язувати розбіжності та розвивати співпрацю.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити