Канада виділить 23 мільйони доларів США на боєприпаси для України - ЗМІ

Головна > Війна > Канада виділить 23 мільйони доларів США ...
Author

Ольга Фединчік

21.02.2024, 17:20
Shares

2

Views

198

США інвестують у виробництво боєприпасів для забезпечення потреб України -  Мілітарний
mil.in.ua

Канада приєднається до ініціативи Чехії і виділить 30 млн канадських доларів (близько 23 млн дол. США) на закупівлю боєприпасів для України поза межами НАТО.

Про це із посиланням на власні джерела пише CBC News.

“Канада дала зрозуміти свою готовність підтримати ініціативу Чеської Республіки з термінової відправки десятків тисяч артилерійських боєприпасів із різних держав до України. Хоча деталі ще обговорюються, джерела з оборонної сфери стверджують, що федеральний уряд може виділити на втілення плану до 30 млн дол”, - йдеться у матеріалі.

Раніше під час міжнародної безпекової конференції у Мюнхені президент Чехії Петр Павел оголосив, що домовився із Данією, Нідерландами й Канадою про об’єднання зусиль із пошуку необхідного Україні обладнання й боєприпасів по всьому світу. За його словами, Чехії уже вдалося знайти 800 тис. необхідних артснарядів, але для їх передачі Україні Прага потребує фінансової підтримки партнерів.

Міністр оборони Канади Біл Блер підтвердив, що уклав із Чехією меморандум про взаєморозуміння стосовно сприяння у закупівлі боєприпасів, проте про жодні деталі угоди не повідомив.

“Союзники Канади побоюються, що Оттава може погодитися інвестувати у боєприпаси через Чехію, водночас відмовляючись нарощувати власні потужності із виробництва зброї”, - стверджує CBC News.

Нагадаємо: Як повідомляли раніше ЗМІ, Канада досі не уклала з власними виробниками артилерійських снарядів угод про збільшення виробництва, оскільки це вимагає модернізації підприємств, на що знадобиться щонайменше три роки й близько 300 млн доларів США з державного бюджету. На переконання канадських посадовців, довготерміновий попит на артснаряди у світі буде недостатнім, аби окупити подібні інвестиції.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити