Джордж Сорос передає контроль над своєю фінансовою імперією синові

Головна > Енергетика > Джордж Сорос передає контроль над своєю ...
Author

Назар Лазебний

12.06.2023, 11:58
Shares

0

Views

698

Джордж Сорос передає контроль над своєю фінансовою імперією синові

Американський фінансист та філантроп Джордж Сорос

AFP

Американський фінансист та філантроп Джордж Сорос передає контроль над своєю 25-мільярдною фондовою імперією синові Олександру.

Про це повідомляє The Wall Street Journal, інформує Інфокурс.

У грудні минулого року рада директорів фондів 92-річного Сороса Open Society Foundations обрала його 37-річного сина Олександра головою – молодий бізнесмен змінив на цій посаді свого батька. Також він очолив Комітет політичних дій Сороса, йдеться у матеріалі.

Фото: Алекс Сорос, wsj.com

За даними представників бізнесмена, найближчими роками більшу частину 25 млрд доларів буде направлено до фонду "Відкрите суспільство" (Open Society Foundations), а близько 125 млн доларів буде призначено для комітету політичних дій.

Раніше Джордж Сорос заявляв, що "принципово" не хотів би, щоб фонд "перейшов до рук одного з дітей", і те, що фондом має керувати той, хто краще для цього підходить. Однак, як зазначає видання, Алекс завоював довіру батька тим, що неодноразово підміняв його у поїздках до офісів організації по всьому світу. "Він це заслужив", – заявив Джордж Сорос.

Сам Алекс Сорос у своєму першому інтервʼю після обрання на посаду голови організації повідомив, що він більш політик, ніж його батько, і що планує продовжувати жертвувати гроші сімʼї на підтримку лівих політичних кандидатів США.

Він розповів, що активніше виступатиме за виборчі права та право на аборти, а також занепокоєний можливістю переобрання Дональда Трампа на посаду президента США.

Нагадаємо: Перш ніж стати філантропом і частиною демократичної політики, Джордж Сорос багато років займався фінансами та інвестиціями. Зокрема, він відомий агресивними угодами, як-от рішення зіграти проти британського фунта у 1990-х роках.

У 2017 році Джордж Сорос передав 18 млрд доларів, заснованій ним благодійній організації Open Society Foundations, перетворивши її на одну з найбільших такого типу організацій світу.

1,5 млрд доларів – таку суму жертвує благодійна організація Open Society Foundations Сороса на політичні та соціальні проєкти. У фонді кажуть, що гроші йдуть групам і окремим особам, які пропагують "демократичні принципи, права людини та справедливість". Також фонд допомагає організаціям, які займаються імміграційним законодавством і реформою правосуддя. Forbes оцінює статки Джорджа Сороса у $6,7 млрд.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити