До 2026 року в Україні з’являться берегові ракетні війська

Головна > Культура > До 2026 року в Україні з’являться берего...
Author

Ольга Фединчік

16.12.2021, 17:53
Shares

0

Views

1 357

До 2026 року в Україні з’являться берегові ракетні війська

interfax.com.ua

До 2026 року в Україні буде створено новий рід військ — берегові ракетні війська, які охоронятимуть узбережжя України з повітря.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони з посиланням на слова командувача ВМС контрадмірала Олексія Неїжпапи, передає Інфокурс.

“У стадії розвитку перебуває новий рід військ — берегові ракетні війська. Вони будуть сформовані до 2026 року. До їх складу увійдуть три дивізіони берегового ракетного комплексу “Нептун”. До другого кварталу наступного року буде повністю сформований перший дивізіон цього сучасного комплексу, який невдовзі встане на бойове чергування”, — йдеться у повідомленні.

Підбиваючи підсумки року контрадмірал наголосив, що стрімке зростання бойових спроможностей українського військового флоту стало можливим завдяки підтримці з боку держави, а також міжнародних партнерів із держав-членів НАТО.

Командувач наголосив, що цього року була завершена і затверджена Президентом України стратегія розвитку ВМС ЗС України до 2036 року. Вона охоплює всі пріоритетні напрямки діяльності ВМС і формує спроможності на довгострокову перспективу.

Зокрема, згідно з програмою, розвиток надводних сил передбачає будівництво кораблів класу "корвет". У 2023 році на перший корвет, який будується у Туреччині, буде встановлено остаточне обладнання, озброєння і почнуться державні випробування. Також у 2023 році буде закладений другий корабель цього класу.

Він також нагадав, що завдяки імплементації кредиту Великої Британії і підписанню рамкової угоди між урядом України та об’єднаного Королівства стало можливим досягнути домовленості щодо будівництва ракетних катерів, закупівлі протимінних кораблів, ракет класу море-море і будівництва для ВМС ЗС України двох військово-морських баз.

Крім того, у рамках цієї угоди також будуть підписані контракти на будівництво 8 ракетних катерів із відповідним озброєнням — крилатими ракетами, закупівля двох протимінних кораблів класу "Сандал", з яких наприкінці 2022 року перший вже буде у складі ВМС України. Будівництво головної військово-морської бази, де базуватиметься бригада надводних кораблів, заплановано на земельній ділянці площею 27,7 гектарів навколо міста Очаків. Будівництво другої бази проводиться у місті Бердянськ. Це буде головна база флоту на Азовському морі.

Також цього року було отримано для ВМС ескадрилью бойового ударного комплексу "Байрактар", яка нині несе бойове чергування у визначених місцях.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Міжнародне

Словацька поліція висунула обвинувачення нападнику на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо

Якщо його визнають винним, йому може загрожувати довічне ув'язнення.

16.05.2024 - 16:11

Arrow
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow

Вас це може зацікавити