Держприкордонслужба України закупила 30 комплексів безпілотних літальних апаратів для охорони державного кордону

Головна > Спорт > Держприкордонслужба України закупила 30 ...
Author

Ольга Фединчік

10.12.2021, 12:37
Shares

1

Views

775

Держприкордонслужба України закупила 30 комплексів безпілотних літальних апаратів для охорони державного кордону

Пресцентр ДПСУ/dpsu.gov.ua

Державна прикордонна служба України відповідно до державного оборонного замовлення на 2021 рік для охорони державного кордону закупила 60 сучасних дронів.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

"Загалом уже отримано вісім комплексів, до складу яких входять 24 безпілотні літальні апарати з найсучаснішим моніторинговим обладнанням. Ще 12 таких комплексів (36 дронів) планується отримати до кінця поточного року", - йдеться у повідомленні.

Частину комплексів вже доставлено до Головного центру підготовки особового складу Держприкордонслужби України ім. генерал-майора Ігоря Момота.

Фото: Пресцентр ДПСУ/dpsu.gov.ua

"Ці комплекси призначені для повітряного моніторингу з метою виявлення порушників на віддалених та важкодоступних ділянках державного кордону, здійснення фото та відеофіксації виявлених правопорушень, оперативного реагування на зміни обстановки, а також зменшення навантаження на особовий склад", - зазначив начальник інженерно-авіаційної служби безпілотних авіаційних систем авіаційного управління Адміністрації Держприкордонслужби України Андрій Коваленко.

Як повідомляють у Держприкордонслужбі, до складу кожного комплексу входять три безпілотні літальні апарати DJI Matrice 300 із системами розпізнавання перешкод. Також комплекси включають пульти дистанційного керування, комбіновані підвіси з камерами денного бачення, телевізійними камерами та лазерними далекомірами. Для забезпечення можливості обробки польотної інформації, опрацювання повідомлень, вивчення метеорологічної обстановки, організації пошукових операцій комплекс укомплектовано автоматизованим робочим місцем на базі ноутбука та планшета.

Отримані дрони можна використовувати в радіусі до 15 км від оператора і вдень, і вночі, оскільки вони укомплектовані і оптичними і тепловізійними камерами.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Міжнародне

Чехія оголосила у розшук російського генерала, причетного до вибуху складів боєприпасів

Поліція вважає доведеним, що диверсію здійснили співробітники російської військової розвідки, щоб запобігти доставці боєприпасів у регіони, де Росія п...

10.05.2024 - 17:31

Arrow
Theme

Війна

Російські війска вночі атакували Харків Ракетою С-300, руйнації зазнали 26 будинків

Постраждали дві людини - дитина 11 років та жінка 72 років - гостра реакція на стрес.

10.05.2024 - 09:33

Arrow

Вас це може зацікавити