Держдеп США визначився із санкціями щодо Північного потоку-2

Головна > Політика > Держдеп США визначився із санкціями щодо...
Author

Марія Куренко

20.05.2021, 10:10
Shares

0

Views

1 299

Держдеп США визначився із санкціями щодо Північного потоку-2

litsa.com.ua

Державний департамент подав до Конгресу звіт щодо учасників проєкту Nord Stream 2, проти яких будуть введені американські санкції.

Згідно з оприлюдненим документом, проти оператора газопроводу - базованої в Швейцарії компанії Nord Stream 2 AG, та її виконавчого директора - громадянина Німеччини Маттіаса Варніга запроваджувати санкції не будуть.

Зазначається, що всі особи, які фігурують у звіті, підлягають санкціям згідно з PEESA, якщо стосовно них не запроваджені винятки. Саме такі винятки Держдепартамент вирішив застосувати до компанії Nord Stream 2 AG, її корпоративних співробітників, а також Маттіаса Варніга, мотивувавши це "інтересами національної безпеки".

"Крім того, я прийшов до висновку, що відмова від санкцій щодо Nord Stream 2 AG, її генерального директора Маттіаса Варніга і посадових осіб Nord Stream 2 AG відповідає національним інтересам Сполучених Штатів", - йдеться в пресрелізі Ентоні Блінкена.

При цьому США планують запровадити санкції проти чотирьох морських суден, трьох компаній, що надають плавзасоби, зайняті в спорудженні газопроводу, і Морської рятувальної служби Росії, якій належать дев’ять суден, що беруть участь у проєкті.

"Сьогоднішні дії демонструють прихильність адміністрації енергетичній безпеці в Європі відповідно до обіцянки президента відновити відносини з нашими союзниками і партнерами в Європі. Ми продовжимо протидіяти завершенню цього проекту, який послабить енергетичну безпеку Європи і України, а також країн східного флангу НАТО і ЄС. Наше неприйняття газопроводу "Північний потік - 2" непохитно", - наголошується в пресрелізі.

Нагадаємо: Раніше портал Axios і агентство Reuters з посиланням на анонімні джерела писали про те, що адміністрація американського президента Джо Байдена відмовиться від нових санкцій проти оператора "Північного потоку-2"

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війська зранку гатили по акваторії Очаківської громади на Миколаївщині

Вчора пообіді ворог атакував Миколаївський район ракетою типу Х-59, пошкоджень зазнав обʼєкт промислової інфраструктури.

03.05.2024 - 08:57

Arrow
Theme

Політика

До участі в Глобальному Саміті миру запрошено країни з усіх континентів - Зеленський

"Кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті, адже він має важливе значення не лише для України", - впевнений президент України.

02.05.2024 - 12:23

Arrow

Вас це може зацікавити