Чи випустять за кордон без Зеленої картки?

Головна > Бізнес > Чи випустять за кордон без Зеленої картк...
Author

Марія Куренко

16.08.2022, 20:12
Shares

2

Views

374

Чи випустять за кордон без Зеленої картки?
null

Що таке Зелена картка

Коли почалась війна, то українців більшість сусідніх країн приймала без документів. У тому числі й без Зеленої картки. Це неосяжний рівень допомоги від інших країн. Вони приклали зусиль та зробили все можливе, щоб наші співвітчизники змогли дістатися безпечного місця та облаштуватися там. Наразі же допомога продовжується надаватися, проте щодо документів з'явилися деякі зміни. Наприклад, потрібно оформити Зелену картку https://ukasko.ua/uk/insurance/green-card, щоб перетнути кордон на власному авто. Тому дуже добре, що зараз можна оформити Зелену картку онлайн, заощадити свій час та гроші, та не покидати домівку без нагальної потреби.

Що взагалі дає Зелена картка? Це поліс обов'язкового міжнародного страхування цивільно-правової відповідальності водіїв. Зелена картка чинна за межами України. Це страхування потрібно для того, щоб перетнути кордон України. Оформити Зелену картку потрібно всім водіям наземного транспорту.

Це страхування відшкодовує збитки не власникові полісу, а тим, хто постраждав з його вини. У разі аварії страхова компанія того водія, який спричинив ДТП, виплачує відшкодування тим, хто зазнав збитків з його вини. Сам же власник Зеленої картки нічого не отримує.

Для яких країн потрібно оформити Зелену карту

За своєю дією Зелена картка схожа з автоцивілкою. Ціна Зеленої картки в України також, як і у разі з ОСЦПВ, розраховується за державною формулою. Проте на вартість Зеленої картки впливає декілька факторів. Це:

  • Тип транспорта, який ви страхуєте для виїзду за кордон;
  • Тривалість поїздки;
  • Країна поїздки.

Членами системи міжнародного страхування Зелена карта наразі є 48 держав. Всі країни, з якими межує Україна, також підтримують страхування Зелена картка. Тому якщо ви хочете виїзджати за кордон не за допомогою суспільного транспорту, то вам обов'язково доведеться замовити Зелену картку. Тому добре, що це можна зробити онлайн.

Переваги Зеленої картки онлайн

Чи вигідна Зелена картка онлайн? Так, і електронний поліс Зеленої картки також має багато переваг.

  1. Зелену картку онлайн неможливо підробити. Це дуже важливий пункт, бо паперові поліси часто підроблялися та лишали своїх власників без належного фінансового захисту, та навіть могли спричинити великі проблеми.
  2. Електронний поліс дешевше. Зелена картка онлайн оформляється безкоштовно на сайті Ukasko. Тобто, ви нічого не сплачуєте за користування сайтом, та оформити Зелену картку онлайн коштує стільки же, як у страховій компанії, але без націнок та комісій, які ви сплатили б агентам та посередникам.
  3. Якщо ви замовите Зелену картку до того, як вирушити у подорож, то зможете додатково заощадити. Бо ціна Зеленої картки на кордоні більша за рахунок того, що посередники завищують її вартість, а водіям все одно доведеться її купити, не кажучи про те, що купуючи страхування на кордоні легко натрапити на підробку.
  4. Оформити Зелену картку на Ukasko - це зайвий раз піклуватися про свою безпеку. Бо вам не потрібно їхати нікуди за полісом, чи шукати відділення страхової компанії або пошти. Ви отримаєте поліс на вашу електронну скриньку після того, як сплатите його. Це все займає кілька хвилин.

До того ж на Ukasko можна оформити різне страхування, не лише Зелену картку. Це зручно і вигідно, бо ви маєте змогу порівняти пропозиції від різних страхових компаній та обрати для себе ту, що підходить вам щонайбільше. І все же безкоштовно, завдяки агрегатору Ukasko!

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити