Білорусь може призупинити експорт бензину А-95 в Україну

Головна > Культура > Білорусь може призупинити експорт бензин...
Author

Марія Куренко

28.05.2021, 12:24
Shares

2

Views

525

Білорусь може призупинити експорт бензину А-95 в Україну

agropolit.com

Білоруська нафтова компанія, яка є основним експортером нафтопродуктів з Білорусі, може призупинити постачання бензину А-95 в Україну.

Про це пише профільне видання enkorr.

"Сьогодні нам сказали, що постачань А-95 не буде зовсім. Тим часом буде постачено повний обсяг А-92", - сказав журналістам один із власників терм-контрактів на постачання бензину від БНК.

Причини такого рішення невідомі.

"Ми продовжуємо перемовини. За нашими даними, Мозирський завод залито бензином", – сказав другий респондент на умовах анонімності.

Він вважає, що в разі повної відмови від своїх контрактних зобов'язань репутації надійного постачальника БНК буде завдано нищівного удару.

"Ми розуміємо, що (на Мозирському НПЗ починається) ремонт, що обсяги може бути урізано, але щоб узагалі закрити відвантаження і повідомити про це за три дні до кінця місяця – це неприпустимо з будь-якої точки зору. У наступному році з ними просто ніхто не підпишеться", – сказав він, вважаючи, що такий демарш може стати приводом для введення обмежувальних заходів щодо постачань із Білорусі.

У Консалтинговій групі "А-95" вважають, що в разі припинення постачань бензину А-95 з Білорусі на ринку може утворитися дефіцит.

Згідно даних групи, середньомісячні постачання білоруського А-95 у 2021 році дорівнювали 55 тис. т, що становить близько 50% ринку цієї марки.

"Брак 50% постачань не може минути для ринку безслідно. Частково можна перекритися за рахунок Литви, але малоймовірно, що завод зможе постачити більше 10-15 тис. т. Можна імпортувати морем, але таких постачань давно ніхто не робив, невідома технічна змога оперативно прийняти і вивантажити такий обсяг", – прокоментував директор "А-95" Сергій Куюн.

Нагадаємо: Україна закрила авіасполучення з Білоруссю через примусову посадку транзитного літака в аеропорту Мінська, на якому летів опозиційний журналіст Роман Протасевич.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити