Білий дім розглядає можливість виділення близько 200 млн доларів із резервів Пентагону для допомоги Україні– Bloomberg

Головна > Політика > Білий дім розглядає можливість виділення...
Author

Марія Куренко

07.03.2024, 09:44
Shares

2

Views

174

Вторгнення РФ - Білий дім змінив оцінку опису такої можливості » Слово і  Діло
BBC

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість залучити близько 200 млн доларів фінансування армії США для невідкладної допомоги Україні.

Про це пишеBloomberg з посиланням на джерела.

"Дебати щодо використання невеликої кількості резервів Пентагону підкреслюють шалені зусилля Білого дому знайти будь-яку можливу підтримку для України. Але можливе фінансування є мізерним у порівнянні з більш ніж 61 мільярдом доларів допомоги Україні, яку президент Джо Байден попросив у Конгресу дозволити, і офіційні особи Білого дому раніше відмовилися від своєї можливості використовувати додаткові ресурси на користь України", йдеться у повідомленні видання.

Кошти можуть спрямувати на закупівлю критично важливої ​​зброї, боєприпасів та іншого обладнання, проте остаточне рішення ще не прийнято, сказав один із співрозмовників.

Білий дім зосереджений на т ому, щоб схилити Палату представників США до ухвалення законопроєкту про допомогу Україні. Очікується, що Байден вчергове нагадає про це у четвер увечері під час звіту про стан країни.

Нагадаємо: 13 лютого Сенат США у фінальному голосуванні підтримав законопроєкт про виділення $95 млрд допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню без міграційної реформи. Голосування завершило майже тиждень дебатів у Сенаті та чотири місяці суперечок із приводу прохання Байдена про фінансування України.

Документ направили до Палати представників. Обидві палати Конгресу повинні схвалити документ, перш ніж президент Джо Байден зможе його підписати. Проте, спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що наразі не планує ставити документ на голосування, Байден заявив, що це «на руку Путіну».

Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що законопроєкт про додаткове фінансування Україні розглянуть після вирішення питання фінансування федерального уряду.

Наприкнці лютого лідери конгресу США уклали короткострокову угоду про тимчасові витрати, щоб запобігти частковій зупинці роботи уряду (шатдауну) наприкінці тижня. Прийнята угода продовжує фінансування низки урядових установ до 8 березня, а решти – до 22 березня та передбачає можливість голосування наступного тижня за шість із дванадцяти законопроєктів про асигнування для міністерств сільського господарства, торгівлі, юстиції, внутрішніх справ, енергетики, у справах ветеранів, транспорту та житлово-комунального господарства. Після цього законодавці матимуть ще два тижні, щоб ухвалити шість законопроєктів про фінансування міністерств оборони, внутрішньої безпеки, Державного департаменту, охорони здоров'я та соціальних служб та праці.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог продовжує атакувати на семи напрямках, упродовж доби відбулося 146 бойових зіткнень

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 45 атак .

09.05.2024 - 09:50

Arrow
Theme

Війна

Сили Оборони знищили 59 повітряних цілей: 39 ракет та 20 ударних БпЛА

Загалом ворог застосував 76 засобів повітряного нападу – 55 ракет та 21 ударний безпілотник

08.05.2024 - 10:02

Arrow

Вас це може зацікавити