Байден на рік продовжив санкції проти РФ, пов'язані з Україною

Головна > Бізнес > Байден на рік продовжив санкції проти РФ...
Author

Ольга Фединчік

04.03.2021, 09:27
Shares

1

Views

891

Байден на рік продовжив санкції проти РФ, пов'язані з Україною

Президент США Джозеф Байден

t-online.de

Президент США Джо Байден розпорядився продовжити санкції проти Росії, які були введені в 2014 році за окупацію Криму. Санкції були введені наказом №13660 від 6 березня 2014 року підписаним Бараком Обамою та вводили надзвичайні економічні обмеження щодо Росії і її окремих громадян.

Про це йдеться в офіційному листі президента США американському Конгресу, оприлюдненому в середу на сайті Білого дому.

"Дії і політика Росії, які стали причиною введення санкцій, продовжують створювати надзвичайну загрозу національній безпеці і зовнішній політиці США. З цієї причини надзвичайний акт, оголошений 6 березня 2014 року, і заходи, прийняті для його реалізації, повинні продовжувати діяти і після 6 березня 2021.
Отже, відповідно до Національного законом про надзвичайні ситуації, президент продовжує на 1 рік національну надзвичайну ситуацію, оголошену виконавчим указом 13660 ".- наголошується в листі Байдена.

Таким чином національна надзвичайна ситуація, оголошена в розпорядженні 13660 від 6 березня 2014 по Україні, продовжить діяти і після 6 березня 2021 року.

Згідно з процедурою, санкції, введені указом президента США, діють протягом одного року. Після цього їх можна продовжити на наступний термін за новим розпорядженням голови Білого дому.

Нагадаємо: У січні Сполучені Штати ввели новий пакет санкцій у відповідь на триваючу російську агресію проти України і окупацію Криму.

До списку санкцій включили так званих тимчасово виконуючого обов'язки "губернатора Севастополя" Михайла Развожаева, голови Ради міністрів Криму Юрія Гоцанюк, сенатора від Севастополя Катерину Алтабаєва. Також в списку голова севастопольського ЦВК Сергій Даниленко, його заступник Лідія Басова, секретар комісії Катерина Пиркова, глава "Заксобранія" Севастополя Володимир Німців.

2 березня Сполучені Штати оголосили про введення санкцій відносно семи російських фізичних осіб через замах на опозиціонера Олексія Навального за допомогою нервово-паралітичного отруйної речовини "Новачок". Під санкції потрапили сім російських громадян: Олексій Криворучко - заступник міністра оборони РФ, Павло Попов - заступник міністра оборони, Андрій Ярин - глава управління Кремля по внутрішній політиці, Олександр Калашников - глава Федеральної служби виконання покарань, Олександр Бортніков - глава ФСБ, Ігор Краснов - генпрокурор РФ, Сергій Кирієнко - перший заступник голови адміністрації Кремля.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Скинутою авіаційною бомбою росіяни зруйнували цілу вулицю у селі на Харківщині

Унаслідок обстрілу пошкоджені 16 будинків. З-під завалів правоохоронці дістали тіло 88-річної жінки, постраждав 34-річний чоловік.

06.05.2024 - 10:07

Arrow
Theme

Енергетика

Минулої доби через стрибок споживання електроенергії Україна залучала аварійну допомогу з трьох країн 

Потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом, у вечірні пікові години залучалась аварійна допомога з Румунії, Польщі та Сло...

03.05.2024 - 11:11

Arrow

Вас це може зацікавити