200 українських пілотів пройшли перший етап підготовки у Великій Британії, щоб продовжити навчання на F-16

Головна > Війна > 200 українських пілотів пройшли перший е...
Author

Назар Лазебний

24.10.2024, 15:20
Shares

1

Views

129

Українські пілоти під час навчання у Королівських повітряних силах Великої Британії. Фото: Х/Royal Air Force

Королівські повітряні сили Великої Британії вже підготували 200 українських пілотів, які пізніше почнуть підготовку на F-16.

Про це повідомив заступник державного секретаря британського парламенту з питань Збройних Сил Люк Поллард.

"Сьогодні я був присутній на випуску останніх пілотів за програмою підготовки RAF (Royal Air Force - ред.). Незабаром ці пілоти літатимуть на українських F-16. Британія буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", – зазначив він

The graduation ceremony in an aircraft hangar with everybody seated. Behind the speaking podium there are two Grob Tutor aircraft and the flags of Ukraine and UK.
Head of RAF training, Air Vice Marshal Cab Townsend, shows Minister for the Armed Forces Luke Pollard the cockpit of a Grob Tutor used to train Ukrainian pilots.

Фото: Royal Air Force

Британія не оперує винищувачами американського виробництва F-16, тож здійснює початкову льотну підготовку молодих пілотів Повітряних сил ЗСУ.

"Наступним кроком є вдосконалена підготовка швидкісних реактивних літаків і перехід на F-16 разом із країнами-партнерами", - повідомляє RAF.

На випускній церемонії був присутній посол України у Великій Британії, колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

"Перемога на полі бою і як результат у війні добувається не лише щоденною працею наших солдатів, офіцерів і волонтерів, а й баченням наших майбутніх дій та підготовкою до них вже сьогодні. Прямо зараз ми отримуємо необхідну перевагу над нашим ворогом. Ми перебуваємо тут, на авіабазі Кранвелл, саме заради наших майбутніх перемог", – зазначив Залужний.

Фото: Валерій Залужний/t.me

Він подякував персоналу за підготовку наших пілотів.

"Сподіваюся, що вони добре готувалися, а інструктори не були розчаровані. У будь-якому випадку, зовсім скоро ці хлопці підуть у бій, і ми всі будемо молитися, щоб вони повернулися з бойових завдань", - підсумував він.

Нагадаємо: Інструктори RAF проводять для українських пілотів підготовку з основ загального пілотування, польотів за приладами, навігації на невеликій висоті та польотах на передових швидкісних реактивних літаках.

Також українські молоді льотчики проходять навчання з англійської мови, що допоможе у поглибленій підготовці на швидкісних реактивних літаках з подальшим переходом на F-16 у країнах-партнерах.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог концентрує атаки поблизу Селидового, 38 атак відбили ЗСУ на Покровському напрямку

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили ще 34 атаки.

24.10.2024 - 08:53

Arrow
Theme

Політика

Щоб захистити судноплавство, Велика Британія виділить Україні 155 млн доларів на морські дрони

Крім того, Британія шукає партнерів для постачань морських дронів.

23.10.2024 - 10:44

Arrow

Вас це може зацікавити