Південна Корея розширила санкції проти суден та компаній із Росії і КНДР

Головна > Політика > Південна Корея розширила санкції проти с...
Author

Марія Куренко

27.06.2024, 15:16
Shares

1

Views

438

Три країни запровадили санкції проти М'янми | ПравдаТУТ NEWS: Головні  новини, Львів, Україна
pravdatutnews.com

Уряд Південної Кореї запровадив санкції проти суден, компаній та посадових осіб із Росії і КНДР, причетних до незаконної торгівлі зброєю, нафтою і пальним, розробки ракет та іншої діяльності, що порушує резолюції Ради безпеки ООН.

Про це повідомляєYonhap з посиланням на Міністерство закордонних справ країни.

Зокрема, до санкційного списку внесли чотири російські та вісім північнокорейських суден, які беруть участь у постачанні до Північної Кореї нафти і нафтопродуктів, що є критично важливим ресурсом для розробки Пхеньяном ядерного і ракетного озброєння. Цим суднам заборонено вхід до південнокорейських портів та будь-яка взаємодія з ними компаній із Південної Кореї.

Сеул також наклав санкції на п’ять організацій, включаючи ракетне управління Північної Кореї, відповідальне за пуски ракет, російську M Leasing LLC, залучену до торгівлі зброєю між Москвою та Пхеньяном, і розташовану в Грузії компанію Euromarket, яка продавала російську нафту до КНДР.

Окремі індивідуальні санкції накладено на вісьмох північнокорейців, серед яких – фахівці ракетного управління КНДР, які беруть участь у розробці ракет, та керівник програми розробки супутника-шпигуна.

Зазначається, що діяльність перелічених вище юридичних і фізичних осіб порушує санкції РБ ООН, зокрема ухвалену в грудні 2017 року резолюцію 2397, яка забороняє постачання, продаж і передачу предметів розкоші до КНДР.

У південнокорейському МЗС підкреслили, що розширення санкцій є відповіддю на військову угоду, підписану 19 червня лідерами КНДР і Росії Кім Чен Ином та Володимиром Путіним на саміті в Пхеньяні, що передбачає надання військової та іншої допомоги з боку однієї сторони іншій, якщо одна з двох країн зазнає вторгнення.

Нагадаємо: Уряд Південної Кореї у відповідь на підписання Росією і КНДР договору із взаємними зобов’язаннями надавати негайну військову допомогу у разі нападу на іншу сторону заявив про намір переглянути свою позицію щодо постачання зброї Україні.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Зранку війська РФ вдарили по Нікополю дронами-камікадзе, є руйнування

Загиблих і постраждалих немає.

28.06.2024 - 08:26

Arrow
Theme

Економіка

ЄС готується повернути мита на українські яйця та цукор вже 28 червня

Заступник міністра економіки, торговий представник України Тарас Качка повідомив, що уряд проводить переговори з Брюсселем.

27.06.2024 - 12:37

Arrow

Вас це може зацікавити