УЗ отримала ліцензію залізничного вантажного перевізника у Польщі

Головна > Економіка > УЗ отримала ліцензію залізничного вантаж...
Author

Назар Лазебний

27.06.2024, 15:00
Shares

2

Views

681

УЗ створила оператора перевезень Ukrainian Railways Cargo Poland | The Page
thepage.ua

Компанія Ukrainian Railways Cargo Poland (польська "дочка" Укрзалізниці) –отримала можливість повноцінного виходу на європейський ринок залізничних вантажоперевезень.

Як повідомляє пресслужба УЗ, управління залізничного транспорту Польщі видало компанії ліцензію залізничного перевізника.

"Продовжуємо системно працювати над євроінтеграцією залізниці та розвитком міжнародних послуг. Отримання ліцензії – це ще один крок на шляху створення повноцінного міжнародного залізничного оператора, який зможе запропонувати своїм клієнтам єдиний транскордонний транспортний сервіс. Також працюємо над розробкою та узгодженням нових міжнародних маршрутів", – наголосив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

Очікується, що повноцінні комплексні послуги з перевезень Ukrainian Railways Cargo Poland розпочне вже наступного року.

Планується, що Ukrainian Railways Cargo Poland на першому етапі сконцентрується на підвищенні обсягу перевезень через українсько-польські прикордонні переходи.

Таким чином польські та українські вантажовідправники отримають послугу перевезення «від дверей до дверей» та від одного оператора, без необхідності укладати низку договорів з різними компаніями.

Компанія в майбутньому планує оперувати рухомим складом для колії шириною і 1435, і 1520 мм, що дасть змогу працювати на усіх прикордонних переходах із Польщею.

Нагадаємо: 30 червня 2023-го УЗ зареєструвала майбутньогоєвропейського оператора Ukrainian Railways Cargo Poland(Варшава, Польща), який зʼєднуватиме перевезення Україною та європейськими країнами. На початку серпня новостворена компаніярозпочала свою роботу.

У серпні "Укрзалізниця"призначила Олександру Василенко директоркою представництва за кордоном, а Михайло Пластун очолив Ukrainian Railways Cargo Poland.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Зранку війська РФ вдарили по Нікополю дронами-камікадзе, є руйнування

Загиблих і постраждалих немає.

28.06.2024 - 08:26

Arrow
Theme

Економіка

ЄС готується повернути мита на українські яйця та цукор вже 28 червня

Заступник міністра економіки, торговий представник України Тарас Качка повідомив, що уряд проводить переговори з Брюсселем.

27.06.2024 - 12:37

Arrow

Вас це може зацікавити