В Росії розбився літак Євгена Пригожина, власник був на борту

Головна > Війна > В Росії розбився літак Євгена Пригожина,...
Author

Назар Лазебний

24.08.2023, 09:19
Shares

2

Views

562

Реклама хорошей работы ВСУ". Соцсети высмеяли истерику Пригожина из-за  нехватки боеприпасов у ЧВК "Вагнер"
Кепка Пригожина / Telegram

Бізнес-джет Embraer Legacy 600, що належить засновнику ПВК Вагнер Євгену Пригожину, розбився під селом Куженкіне у Тверській області Росії увечері 23 серпня.

Про це повідомили росЗМІ та російські телеграм-канали.

За даними Росавіації, ватажок найманців приватної військової компанії був на борту літака.

У МНС Росії попередньо повідомили, що загинули 10 людей серед яких семеро пасажирів і три члени екіпажу.

Повідомляється, що Бізнес-джет прямував із Москви до Петербурга, а у списках серед пасажирів літака був Пригожин та командир ПВК Вагнер, Дмитро Уткін (Вагнер).

За повідомленням телеграм-канал у "ВЧК-ОГПУ". Уткін був "правою рукою" Пригожина, його позивний "Вагнер" став назвою для ПВК Вагнера.

"У небі було два вибухи. Крило та стабілізатор впав на станції Куженкіне, а фюзеляж впав на село Куженкіне за два кілометри від колишньої ферми", - повідомляє телеграм-канал.

Близький до ПВК Вагнера телеграм-канал Grey Zone стверджує, що літак Пригожина був збитий із ППО. Офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Водночас інший Embraer з бортовим номером RA-02748 станом на 21:00 мск сів у бізес-аеропорті Остафʼєво в Москві. Телеграм-канал Grey Zone запевняє, що це також літак Пригожина. Про звʼязок цього борту з ватажком ПВК нічого не відомо. Авіаброкер Jetvip пропонує цей джет в оренду.Згідно з оприлюдненими списками, на борту літака, що розбився, мали бути сам Євген Пригожин, Дмитро "Вагнер" Уткін, оператор Пригожина, логіст ПВК Вагнера та особиста охорона, повідомляє "Фонтанка".

Фото: Телеграм-канал "Фонтанка"

Як повідомила Baza, практично всі останки знайдених на місці падіння літака загиблих сильно обгоріли – для їх ідентифікації швидше за все буде потрібна експертиза ДНК.

Джерело телеканалу "Царьград" стверджує, що тіла Пригожина та командира ПВК Вагнера Уткіна "попередньо ідентифікували".

Також "Царьград" з посиланням на джерело в комісії Росавіації повідомляє, що літак нібито був підірваний. Офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Пригожин і Уткін є у списку загиблих, який опублікований Росавіацією:

Пасажири:

  • Propustin Sergey;
  • Makaryan Evgeniy;
  • Totmin Aleksandr;
  • Chekalov Valeriy;
  • Utkin Dmitriy;
  • Matuseev Nikolay;
  • Prigozhin Evgeniy.

Члени екіпажу:

  • Levshin Aleksei, командир;
  • Karimov Rustam, другий пілот;
  • Raspopova Kristina, бортпровідник.

Нагадаємо: Рівно два місяці тому Пригожин після заколоту 23-24 червня мав вийти до Білорусі, стверджували у Кремлі. ПВК "Вагнер" дійсно перекинула сили, що залишилися, в Білорусь і зайняла базу в Могилівській області, а також продовжила працювати в країнах Африки.

При цьому ватажок найманців уникнув кримінальної відповідальності й продовжив відвідувати Росію. У ФСБ зазначили, що основою для припинення кримінальної справи стали матеріали справи під час розслідування якої встановлено, що його учасники 24 червня припинили дії, безпосередньо спрямовані на скоєння злочину.

Як інформував ІК, у Єдиному державному реєстріюридичних осіб та індивідуальних підприємців міністерства юстиції Білорусіз'явилося "освітнє" товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ) "Группа "Вагнер". Адреса юрособи – село Цель Осиповичського району. Саме там знаходиться польовий табір, куди з Росії прибули найманці ПВК. І саме за цією адресою було зареєстровано компанію ТОВ "Конкорд Менеджмент і Консалтинг", 100% якої належить російській компанії з аналогічною назвою, власником якої є Євген Пригожин.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити