ФСБ зповідомило про припинення справи про збройний заколот ПВК Вагнера"

Головна > Банки > ФСБ зповідомило про припинення справи пр...
Author

Назар Лазебний

27.06.2023, 11:51
Shares

3

Views

790

ФСБ зповідомило про припинення справи про збройний заколот ПВК Вагнера

Танк ПВК "Вагнер" У воротах цирку у Ростові-на-Дону, червент2023 року

Анатолій Карбінов/News.ru

Кримінальну справу за фактом збройного заколоту, Кримінальну справу за фактом збройного заколоту припинено,

Про це пише російський Інтерфаксповідо з посиланням на Центр громадських зв'язків ФСБ, інформує Інфокурс

У ФСБ зазначили, що основою для припинення кримінальної справи стали матеріали кримінальної справи під час розслідування якої встановлено, що його учасники 24 червня припинили дії, безпосередньо спрямовані на скоєння злочину

"З урахуванням цього та інших, які мають значення для розслідування обставин, слідчим органом 27 червня цього року винесено ухвалу про припинення кримінальної справи", - додали у відомстві.

За повідомленням пропагандистського видання РИА Новости, йде підготовка до передачі важкої військової техніки ПВК "Вагнер" до діючих підрозділів Збройних сил.

Нагадаємо: 23 червня ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин після оголошення демаршу проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони Сергія Шойгу та керівника генштаба РФ Валерія Герасимова, вирушив на Москву. По ходу просування вагнеровці узяли під контроль Ростов-на-Дону та частину Воронезької області. У телеграм-каналах публікували відео зі стрільбою, підрив нафтобази під Воронежем. ЗМІ та телеграм-канали повідомляли про те, що російська армія за день "бунту Вагнера" втратила шість гелікоптерів та один пасажирський літак Іл-18(22). Вагнерівці збили три гелікоптери Мі-8 МТПР, один Мі-8, один Ка-52, один Мі-35 і один пасажирський літак Іл-18(22) (повітряний командний пункт). Окрім того загинуло від 13 до 20 російських військових, проте офіційної інформації про це не надходило. Режим контртерористичної операції було оголошено у Москві, Підмосковʼї та Воронезькій області.

23 червня Національний антитерористичний комітет повідомив, що у зв'язку із заявами від імені голови групи "Вагнер" Євгена Пригожина ФСБ порушила справу про заклики до збройного заколоту.

Увечері 24 червня Пригожин після “переговорів” із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенко оголосив, що розвертає своїх найманців назад до "польових таборів".

Після цього прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков сказав журналістам, що кримінальну справу проти Пригожина, яку було порушено слідчим комітетом за статтею 279 КК РФ за фактом організації збройного заколоту, буде закрито, він поїде до Білорусі.

Напередодні держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що військовий заколот найманців з ПВК "Вагнер" на чолі з Пригожиним проти Кремля продемонстрував "тріщини" у владі Путіна. Водночас глава американської дипломатії висловив упевненість, що фінальний акт розвитку ситуації в Росії ще попереду.

Вранці у вівторок літак ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина приземлився у Білорусі.

Як інформував Інфокурс, 27 червня за повідомленнямпроєкту "Беларускі Гаюн", бізнес-джет Євгена Пригожина з регістраційним номером RA-02795 здійснив посадку на військовому аеродромі Мачулищі під Мінськом о 07:40.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури внаслідок ракетної атаки на Кіровоградську та Запорізьку області

Травмовано дитину 8 років. Руйнувань, за попередніми даними, зазнали 13 приватних будинків та майже 30 гаражів.

08.05.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Політика

В "інавгурації" Путіна візьмуть участь представники семи країн ЄС, в тому числі Франції - Reuters 

У Держдепі США також заявили, що не відправлятимуть представника на "інавгурацію", проте Путіна досі вважають президентом.

07.05.2024 - 12:33

Arrow

Вас це може зацікавити