У Білорусі зареєстрували юридичну особу "Група "Вагнер"

Головна > Міжнародне > У Білорусі зареєстрували юридичну особу ...
Author

Ольга Фединчік

17.08.2023, 10:09
Shares

3

Views

593

У Білорусі зареєстрували компанію “Група “Вагнер” – Головне в Україні
glavnoe.in.ua

У Єдиному державному реєстріюридичних осіб та індивідуальних підприємців міністерства юстиції Білорусіз'явилося "освітнє" товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ) "Группа "Вагнер".

Про це повідомляє білоруське виданняZerkalo.io, інформує Інфокурс.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Група Вагнер", із статутним фондом у 200 білоруських рублів, Осиповичський райвиконком зареєстрував 4 серпня 2023 року. Адреса юрособи – село Цель Осиповичського району. Саме там знаходиться польовий табір, куди з Росії прибули найманці ПВК. І саме за цією адресою було зареєстровано компанію ТОВ "Конкорд Менеджмент і Консалтинг", 100% якої належить російській компанії з аналогічною назвою, власником якої є Євген Пригожин.

Основним і єдиним видом діяльності "Групи "Вагнер" заявлені "інші види освіти, не включені до інших груп". Згідно з білоруським законодавством, цей вид охоплює навчальні центри з корекційними курсами, курси підвищення кваліфікації, курси іноземних мов, комп'ютерні курси, курси водних рятувальників і виживання, релігійне навчання, навчання ораторському мистецтву та швидкісному читанню.

Власником компанії вказано громадянина Росії Максима Петрова.

Нагадаємо: Післяспроби заколоту "вагнерівців" у Росіїнаприкінці червня МО РФ оголосило, щоПригожин виїде в Білорусь, а його бойовики можуть або піти з ним, або підписати контракт з міністерством оборони РФ.

У середині липня білоруське міноборони оголосило, що найманці "Вагнера" прибули в країну, та розмістилося в Могильовській області, де працюють "інструкторами".За оцінками моніторингової групи "БеларускіГаюн", зараз на території країни можуть перебувати чотири-п'ять тисяч "вагнерівців".

На початку серпня білоруські військові розпочали військові навчання з бойовиками "Вагнера" біля кордону з Польщею та Литвою. У міноборони Білорусі заявили, що маневри засновані на досвіді, отриманому під час "спеціальної військової операції" - так у Росії називають війну проти України.

Президент Литви Ґітанас Науседа підкреслив, що присутність угруповань "Вагнера" в сусідній Білорусі є додатковим і дуже важливим фактором ризику для безпеки, проте охорона литовського кордону вже посилена, підготовлені та оновлені плани прикриття кордону, які передбачають посилення і з боку армії.

За словами президента, дії групи "Вагнера" ​​будуть розцінюватися як частина дій РФ. За словами глави країни, нещодавно затверджені оборонні плани НАТО встановлюють колективну оборонну відповідь з перших моментів загрози та забезпечують ще більшу оборонну відповідь східного крила НАТО та присутність сил НАТО в Литві до рівня бригади.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

В енергосистемі більшу частину доби збережеться значний дефіцит електроенергії

17 травня, з 00:00 до 08:00 та з 19:00 до 24:00 в усіх регіонах України діють графіки погодинних відключень.

17.05.2024 - 12:42

Arrow
Theme

Економіка

До експлуатації у ЗСУ допустили ще 18 зразків озброєння та військової техніки

Окрім того, пройшли кодифікацію, тобто введені у військову експлуатацію, ще 24 ОВТ.

16.05.2024 - 12:05

Arrow