В Одесі затримали Романа Гринкевича 

Головна > Закон > В Одесі затримали Романа Гринкевича 
Author

Олександр Талов

22.01.2024, 11:10
Shares

1

Views

376

Державне бюро розслідувань

Правоохоронці сьогодні вранці затримали в Одесі сина Ігоря Гринкевича Романа при спробі перетнути держкордон. Раніше він був оголошений у розшук.

Як повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора, про це поінформував генпрокурор Андрій Костін.

"Усі пам’ятають нещодавню резонансну справу, у якій сумнозвісному львівському бізнесмену та його спільнику було повідомлено про підозру у справі поставок неякісного одягу для ЗСУ на 1 млрд грн. Четверо фігурантів наразі перебувають під вартою, п’ятого сьогодні вранці затримали в місті Одесі при спробі організації незаконного перетину державного кордону. П’ятого, який уже був оголошений у розшук", - сказав генпрокурор.

За даними слідства, підозрюваний виїхав до м. Одеса орієнтовно 17 січня і з того часу готувався перетнути державний кордон та виїхати за межі країни. 19 січня за клопотанням прокурорів суд надав дозвіл на його затримання. 22 січня 2024 року в м. Одессі о 6:50 ранку при організації виїзду за межі країни правоохоронці затримали підозрюваного.

Возможно, это изображение 2 человека и текст
Возможно, это изображение 4 человека

Фото: Державне бюро розслідувань

Відео: Державне бюро розслідувань

Наразі вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу. Інші четверо підозрюваних перебувають під вартою.

Нагадаємо: У грудні 2023 року ДБР заявило, що львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича викрито на спробі підкупу одного з керівників Бюро. Підприємець нібито пропонував хабар посадовцю у сумі 500 000 доларів за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження.

Також повідомлялося, що родина бізнесмена та сам Гринкевич, ймовірно, причетні до розкрадання понад 1 млрд грн. Кошти планували виділити на потреби ЗСУ, а саме на одяг для бійців. Відповідно, три будівельні компанії Гринкевичів отримали від Міноборони 1,5 млрд грн для того, аби вони постачали одяг для військових.

Печерський райсуд Києва обрав львівському бізнесмену запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Після цього Міноборони заявило, що розриває контракти з компаніями, що повʼязані з сімʼєю Гринкевича.

11 січня ДБР повідомило, що слідчі провели обшуки за адресами проживання та роботи бізнесмена, за адресами проживання директорів та офісів підконтрольних йому компаній. Майно Гринкевича та його оточення арештоване для відшкодування завданих державі збитків, заявило ДБР.

Підозру також оголосили сину Ігоря Гринкевича Роману. Його оголосили в розшук.

П’ятьом особам повідомили про підозру у створенні та участі у злочинній організації та заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією (ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 ККУ).

Міністерство оборонипроводить аудит всіх контрактів, зокрема і з тими компаніями, які можуть бути дотичними до родини Гринкевичів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow
Theme

Війна

Кабмін затвердив порядок утримання фортифікаційних споруд

Від початку року Уряд виділив 38 млрд грн на будівництво оборонних рубежів.

07.05.2024 - 14:30

Arrow

Вас це може зацікавити