Міноборони розриває всі контракти з компаніями Гринкевичів через звинувачення у розкраданні грошей для ЗСУ

Головна > Закон > Міноборони розриває всі контракти з комп...
Author

Назар Лазебний

09.01.2024, 13:05
Shares

0

Views

697

Компанія Гринкевича, чиї фірми підозрюють у махінаціях з закупівлями для  ЗСУ, виграла один з найдорожчих тендерів ЛОВА. Читайте на UKR.NET
arhument.com

Міністерство оборони прийняло рішення про розривання усіх контрактів з компаніями, що повʼязані з сімʼєю львівського підприємця Ігоря Гринкевича.

Про це заявив заступник міністра оборони України Віталій Половенко під час пресконференціїв "Інтерфакс-Україна", інформує Інфокурс.

Зазначається, що це сталося після повідомлень про викриття розкрадання мільярдів гривень, які мали йти на потреби ЗСУ, а саме на одяг для бійців.

"Яка позиція Міноборони щодо "кейсу Гринкевичів"? Позиція така: після публікації статті... Міністерство оборони одразу ухвалило рішення щодо розірвання договорів, які попередньо було укладено", — сказав Половенко.

Нагадаємо: 29 грудня працівники Держбюро розслідувань затримали львівського бізнесмена, одного з найбільших постачальників Міноборони, який пропонував 500 тисяч доларів високопосадовцю Головного слідчого управління ДБР. У відомстві зазначили що хабар пропонувався за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній під час розслідування кримінального провадження.

У ДБР нагадали, що кілька місяців тому Бюро порушило кримінальне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для Збройних сил України. Три будівельні компанії Гринкевичів виграли 23 тендери на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 млрд грн.

30 грудня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави львівському бізнесмену, затриманому під час спроби дати хабар посадовцю Головного слідчого управління ДБР.

Раніше повідомлялось, що колишньому заступнику міністра оборони України повідомили про підозру у розтраті майже 1 млрд грнна постачанні для ЗСУ непридатної військової форми.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури внаслідок ракетної атаки на Кіровоградську та Запорізьку області

Травмовано дитину 8 років. Руйнувань, за попередніми даними, зазнали 13 приватних будинків та майже 30 гаражів.

08.05.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Політика

В "інавгурації" Путіна візьмуть участь представники семи країн ЄС, в тому числі Франції - Reuters 

У Держдепі США також заявили, що не відправлятимуть представника на "інавгурацію", проте Путіна досі вважають президентом.

07.05.2024 - 12:33

Arrow

Вас це може зацікавити