Спікер Джонсон та 60 конгресменів-республіканців відправились на кордон США з Мексикою

Головна > Міжнародне > Спікер Джонсон та 60 конгресменів-респуб...
Author

Назар Лазебний

04.01.2024, 09:33
Shares

3

Views

695

Image: Mike Johnson
Ерік Гей / AP

У середу, 3-го січня, спікер Палати представників Майк Джонсон та делегація із понад 60-ти конгресменів-республіканців відвідали кордон Сполучених Штатів із Мексикою.

Як пише видання NBC News, цим візитом республіканці у Палаті представників "прагнуть зробити безпеку кордону центральною проблемою у 2024 році", інформує Інфокурс.

Причиною поїздки до містечка Ігл-Пасс, що у Техасі, законодавці називають рекордну кількість нелегальних мігрантів, які перетинають американський кордон з Мексики.

Як повідомляло FOXNews, лише минулого місяця прикордонники зафіксували понад 300 000 мігрантів.

"Те, що ми побачили сьогодні, змусило республіканців Палати представників ще більш рішуче відстоювати здоровий глузд і американський народ. І ми це зробимо. Якщо президент Байден хоче, щоб ми погодили законопроєкт про додаткову допомогу партнерам (Україні, Ізраїлю та іншим - ред.), зосереджений на національній безпеці, він має почати із захисту національної безпеки Америки", - цитує спікера Джонсон під час пресконференція за результатами візиту на кордон США з Мексикою "Голос Америки.

Своєю чергою у Білому Домі наголошують, що саме республіканці Палати Представників відмовились продовжити перемовини щодо фінансування кордону понаднормово та пішли на Різдвяну перерву, відклавши це питання на 2024 рік.

"Республіканці Палати представників покинули Вашингтон у середині грудня, хоча президент Байден, а також республіканці та демократи в Сенаті, залишалися працювати понаднормово для досягнення двопартійної угоди", - заявив прессекретар Білого дому Ендрю Бейтс зранку в середу, реагуючи на візит делегації республіканців Палати представників на кордон із Мексикою.

Попри те, що святкові канікули Конгресу формально досі тривають, у вівторок, 2-го січня, деякі сенатори повернулись у Вашингтон раніше, щоб продовжити перемовини щодо міграційного законодавства. Перші після різдвяних канікул персональні перемовини законодавців на тему фінансування кордону тривали 90 хвилин. Однак в онлайн форматі члени переговорної групи від демократів, республіканців та адміністрації Байдена не припиняли роботу навіть під час різдвяної перерви.

Проте, як повідомляється, поки що новин про розв'язання цього питання немає.

"Я сподіваюся, що в якийсь момент республіканці зможуть прийняти нашу пропозицію, над якою ми всі разом працювали в єдиній кімнаті протягом тривалого часу", - цитує сенатора-демократа та члена переговорної групи по міграційному законодавству Кріса Мерфі, журналіст CNN Ману Раджу.

Нагадаємо: Республіканці та демократи в Конгресі вже кілька місяців обговорюють запит президента Джо Байдена про виділення мільярдів доларів допомоги Україні й Ізраїлю, а також на потреби безпеки США в Індо-Тихоокеанському регіоні, та міжнародної гуманітарної допомоги.

6 грудня у Сенаті США був заблокований законопроєкт, який передбачав виділення мільярдів доларів на нову військову допомогу Україні та Ізраїлю. Республіканці наполягали на своїх вимогах вжити жорсткіших заходів щодо контролю за імміграцією на кордоні США з Мексикою. Президент США Джо Байден назвав абсолютною помилкою перспективу можливої відмови від допомоги Україні, яка протистоїть агресії Росії.

14 грудня Палата представників США проголосувала за законопроєкт про оборонну політику, який передбачає рекордні 886 млрд доларіввидатків, а також допомогу Україні на $300 млн.

Наприкінці грудня США оголосили про фінальний пакет озброєнь та техніки для України у 2023 року на 250 млн доларів..

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити