Байден вважає припинення допомоги Україні помилкою

Головна > Політика > Байден вважає припинення допомоги Україн...
Author

Ольга Фединчік

06.12.2023, 09:36
Shares

2

Views

718

Президент США Джо Байден офіційно заявить про плани балотуватися на другий  термін » Слово і Діло
AP

Президент США Джо Байден назвав абсолютною помилкою перспективу можливої відмови від допомоги Україні, яка протистоїть агресії Росії.

Як пише The New York Times, про це він сказав напередодні голосування у Сенаті щодо виділення нового пакету військової допомоги Україні, інформує Інфокурс.

"Нездатність підтримати Україну – це просто божевілля", – сказав Байден журналістам.

За його словами, припинення фінансування України "суперечить інтересам США".

Президент США наголосив, що його адміністрація зробить все аби фінансування не зупинялося.

"Ми збираємося отримати це", – пообіцяв він.

Питання захисту південного кордону США стало ключовим джерелом розбіжностей між демократами й республіканцями в Конгресі, яке нині гальмує схвалення додаткового фінансового запиту Білого дому.

Республіканці вимагають посилити вимоги до прибулих, аби зупинити міграцію, навіть шляхом порушення гуманітарних зобов’язань США, тоді як демократи виступають за комплексний перегляд системи міграції як такої.

Представники обох партій вели переговори, аби дійти компромісу, але сенатор Кріс Мерфі, головний перемовник від демократів, заявив журналістам, щопереговори зірвалися, оскільки республіканці відмовилися відступити від вимог.

Як повідомляла Європейська правда напередодні президент України Володимир Зеленський скасував онлайн-брифінг для американських сенаторів, під час якого мав розповісти про ситуацію на фронті та потреби у зброї.

Нагадаємо: 20 жовтня президент США запросив у конгресу узгодження бюджету на суму $106 млрд, що включав фінансування України, Ізраїлю і Тайваню, а також захист кордону..

15 листопада Палата представників США ухвалила законопроєкт про двоетапне тимчасове фінансування уряду. У документі немає коштів на допомогу Україні та Ізраїлю.

17 листопада Байден підписав цей закон.

4 грудня директорка Білого дому з питань бюджету Шаланда Янг попередила, що США бракує часу та грошей, щоб допомагати Україні вести війну з РФ. Про це вона написала у листі до спікера Палати представників Республіканської партії Майка Джонсона та інших лідерів Конгресу. Янг зазначила, що припинення фінансування та надходження зброї в Україну збільшить вірогідність перемоги Росії. Вона наголосила, що без дій Конгресу до кінця року закінчаться ресурси для закупівлі додаткової зброї та обладнання для України та забезпечення обладнанням із військових запасів США.

6 грудня Сенат США має голосувати щодо виділення нового пакету військової допомоги Україні. Демократи з Сенату вже подали новий законопроєкт на $111 млрд – "National Security and Border Act Summary", до якого додали питання укріплення кордону США.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

Уряд виділив більш ніж 1,5 млрд грн на відбудову критично важливих ТЕС - Шмигаль

Кошти використають для відбудови Зміївської ТЕС на Харківщині та Трипільської ТЕС на Київщині.

17.05.2024 - 13:12

Arrow
Theme

Закон

Що зміниться для окремих категорій громадян при перетині кордону з 18 травня - пояснення ДПСУ

З 18 травня після набуття чинності закону щодо вдосконалення мобілізації в пунктах пропуску в окремих категорій громадян перевірятимуть наявність війс...

16.05.2024 - 15:49

Arrow

Вас це може зацікавити