Джо Байден підписав тимчасовий бюджет без допомоги Україні та Ізраїлю

Головна > Економіка > Джо Байден підписав тимчасовий бюджет бе...
Author

Олександр Талов

17.11.2023, 10:16
Shares

4

Views

690

Байден підписав закон про тимчасовий бюджет США без допомоги Україні -  Главком
glavcom.ua

Президент США Джо Байден підписав закон про тимчасове фінансування роботи федерального уряду, який не передбачає допомоги України та Україні.

Відповідний пресреліз оприлюднено на сайті Білого дому, інформує Інфокурс.

"Закон про подальші асигнування та інше продовження фінансування на 2024 рік" передбачає виділення федеральним відомствам асигнувань на 2024 фінансовий рік до 19 січня 2024 року. Ці кошти необхідні для реалізації проєктів та заходів, що фінансуються в рамках чотирьох законопроєктів про асигнування",- йдеться у повідомленні Білого дому.

Закон передбачає, що до 19 січня буде продовжено фінансування пріоритетних напрямів, наприклад, будівництва в оборонних інтересах, виплат ветеранам, транспорту, житла та Міненерго.

Нагадаємо: 20 жовтня президент США запросив у конгресу узгодження бюджету на суму $106 млрд, що включав фінансування України, Ізраїлю і Тайваню, а також гуманітарну допомогу.

Проте нещодавно обраний речник палати представників Майк Джонсон запропонував розділити допомогу Ізраїлю та Україні. Пізніше республіканці внесли окремий законопроєкт, який передбачає гроші для Ізраїлю без згадки України, але демократи його заблокували.

Після цього Джонсон запропонував законопроєкт про двоетапне фінансування уряду вже без допомоги Україні та Ізраїлю. Білий дім його розкритикував, назвавши несерйозним, а також шляхом до "хаосу та подальших зупинок економіки".

2 листопада Палата представників Конгресу США 2 листопада ухвалила ініціативу республіканців щодо надання допомоги Ізраїлю у розмірі 14,3 млрд доларів.

15 листопада Палата представників США ухвалила законопроєкт про двоетапне тимчасове фінансування уряду. У документі немає коштів на допомогу Україні та Ізраїлю, повідомляв CNN.Тимчасовий бюджет дозволить США уникнути шатдауну.

Раніше 30 вересня США вже змогли уникнути шатдауну. Тоді також вдалося затвердити тимчасовий бюджет на 45 днів. Допомогу Україні в нього також не було включено.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити