Палата представників США ухвалила законопроєк про допомогу Ізраїлю, внесений Майком Джонсоном

Головна > Міжнародне > Палата представників США ухвалила законо...
Author

Назар Лазебний

03.11.2023, 10:25
Shares

2

Views

424

Polska Agencja Prasowa SA
pap.pl

Палата представників Конгресу США 2 листопада ухвалила ініціативу республіканців щодо надання допомоги Ізраїлю у розмірі 14,3 млрд доларів.

Як пише Голос Америки це відбулося попри заяви демократів у Сенаті про те, що цей законопроєкт не має майбутнього та обіцянку президента Джо Байдена накласти на нього вето, інформує Інфокурс.

Законопроект, який було прийнято 226 проти 196, є першою великою законодавчою дією республіканця Джонсона з моменту, коли він став спікером минулого тижня. Він передбачає мільярди доларів для ізраїльських Збройних сил, зокрема, 4 млрд доларів – на ізраїльські оборонні системи "Залізний купол" та "Праща Давида" для протидії ракетним загрозам.

Документ також передбачає передачу деяких видів військової техніки та обладнання зі складів США.

План виплати допомоги передбачає скорочення мільярдів із Служби внутрішніх доходів, який демократи схвалили минулого року, а Байден підписав закон. Безпартійне бюджетне управління Конгресу заявило, що такий підхід зрештою коштуватиме федеральному уряду 12 мільярдів доларів через втрату доходів від податків.

Нагадаємо: Внесення законопроєкта – перша велика законодавча ініціатива за нового спікера-республіканця Майка Джонсона. Раніше президент Джо Байден пригрозив накласти вето, а сенатор Чак Шумер, лідер демократичної більшості в Сенаті, заявив, що не виноситиме документ на голосування.

Байден попросив Конгрес затвердити більший пакет надзвичайних витрат на суму 106 млрд доларів, що включає фінансування Ізраїлю, Тайваню та України, а також гуманітарну допомогу. Шумер сказав, що Сенат розгляне двопартійний законопроєкт щодо ширших пріоритетів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити