Байден запросить у Конгресу 60 млрд доларів допомоги для України – NBC News

Головна > Політика > Байден запросить у Конгресу 60 млрд дола...
Author

Назар Лазебний

19.10.2023, 09:30
Shares

4

Views

314

Байден заявив, що удар по лікарні в Газі завдав не Ізраїль
uainfo.org

Президент США Джо Байден запропонує Конгресу виділити Україні 60 млрд доларів допомоги із загального пакета на 100 млрд доларів.

Про це, пише NBC News із посиланням на джерела, інформує Інфокурс.

Законодавці у Конгресі починають отримувати деталі нового пакету фінансування, який адміністрація Байдена, як очікується, подасть до Конгресу цього тижня, зазначило видання.

Як повідомляється, остаточно додатковий пакет фінансування не сформований, проте, ймовірно, він передбачатиме виділення 60 млрд доларів для України, повідомили один із законодавців та два співрозмовники, знайомі із цим питанням.

Інша частина запиту включатиме приблизно 40 млрд доларів для надання допомоги Ізраїлю, Тайваню та облаштування кордону з Мексикою.

Зазначається, що очікується загальний запит на додаткове фінансування, який буде подано на фінансовий рік, що закінчується у вересні наступного року, становитиме близько 100 млрд доларів.

Нагадаємо: У серпні президент США Джо Байден запросив додаткову допомогу в розмірі 24 млрд доларів, викликавши опір з боку багатьох республіканців.

Нині ж проукраїнські сенатори від обох партій, стурбовані ситуацією в Палаті представників, заявляють, що хочуть діяти швидко, щоб прийняти річний пакет допомоги Україні, який набагато перевищує обсяг допомоги, запрошений Байденом у серпні і розрахований до виборів 2024 року.

Раніше WSJ повідомляла, що прихильники України в Сенаті США хочуть запропонувати довгостроковий пакет підтримки на $50–100 млрд. Вони вважають, що ухвалення великого пакета буде потужним сигналом про те, що хаос у Палаті представників не вплине на довгострокові зобовʼязання Америки щодо України.

Також адміністрація Байдена розглядає можливість надання додаткової військової допомоги Україні за грантовою програмою Державного департаменту, повідомляла Politico.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити