Сенат США ухвалив рекордний оборонний бюджет на 2024 рік  

Головна > Міжнародне > Сенат США ухвалив рекордний оборонний бю...
Author

Олександр Талов

14.12.2023, 10:47
Shares

4

Views

730

В комитете разведки Конгресса США сомневаются, что помощь Украине одобрят до конца года
my.ua

Сенат США 13 грудня ухвалив законопроєкт про оборонні потреби (NDAA) із рекордною сумою дозволених витрат у 886 млрд доларів, а також 300 млн доларів на допомогу Україні.

Про це пише Reuters, інформує Інфокурс.

NDAA цього року охоплює близько 3100 сторінок та дозволяє виділення рекордних 886 млрд доларів, що на 3% більше, ніж у 2022 році.

"NDAA забезпечить Америці можливість тримати позицію проти Росії, стійко протистояти Комуністичній партії Китаю та забезпечить, щоб американська армія завжди залишалася найсучаснішою в усьому світі", — заявив раніше лідер більшості в Сенаті Чак Шумер.

Документ передбачає виділення 300 млн доларів в межах Ініціативи сприяння безпеці України до кінця 2026 року, дозволяючи виділити 300 мільйонів доларів на цю програму в фінансовому році, що закінчується 30 вересня 2024 року, а також у наступному наступному.

Як зазначає видання, ця сума є мізерною порівняно з 61 млрд доларівдопомоги для України, включеної до пакету додаткового фінансування президента Джо Байдена.

Законопроєкт буде направлений до Палати представників, яка може ухвалити його вже цього тижня.

Нагадаємо: Республіканці та демократи в Конгресі вже кілька місяців обговорюють запит президента Джо Байдена про виділення мільярдів доларів допомоги Україні й Ізраїлю, а також на потреби безпеки США в Індо-Тихоокеанському регіоні та міжнародної гуманітарної допомоги.

Два запити Білого дому до Конгресу про прийняття законопроєктів досі не підтримані.

4 грудня директорка Білого дому з питань бюджету Шаланда Янг попередила, що США бракує часу та грошей, щоб допомагати Україні вести війну з РФ.

В Пентагоні наголосили, що затвердження нового фінансування для України є невідкладним, і звернулись до Конгресу із закликом розглянути це питання якомога швидше.

Президент США Джо Байден назвав абсолютною помилкою перспективу можливої відмови від допомоги Україні, яка протистоїть агресії Росії. Про це він сказав напередодні голосування у Сенаті щодо виділення нового пакету військової допомоги там. За його словами, припинення фінансування України "суперечить інтересам США".

6 грудня у Сенаті США був заблокований законопроєкт, який передбачав виділення мільярдів доларів на нову військову допомогу Україні та Ізраїлю.

У вівторок, 12 грудня, президент Володимир Зеленський провів зустрічі в Сенаті й Палаті представників Конгресу США. Сторони позитивно оцінили результати переговорів. Однак Зеленський заявив, що важливішими будуть результати, ніж запевнення на словах.

13 грудня спікер Палати представників США, республіканець Майк Джонсон відмовився підтримати заклик лідера демократів у Сенаті щодо продовження на тиждень роботи обох палат Конгресу з метою ухвалення додаткового фінансування перед Різдвом.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити