Сенат США заблокував законопроєкт із допомогою для України

Головна > Політика > Сенат США заблокував законопроєкт із доп...
Author

Марія Куренко

07.12.2023, 09:43
Shares

1

Views

317

Сенат США заблокував винесення на голосування законопроект про допомогу  Україні - ZAXID.NET
АР

У Сенаті США був заблокований законопроєкт, який передбачав виділення мільярдів доларів на нову військову допомогу Україні та Ізраїлю.

Як повідомляє "Голос Америки", республіканці наполягали на своїх вимогах вжити жорсткіших заходів щодо контролю за імміграцією на кордоні США з Мексикою, інформує Інфокурс.

За результатами голосування 49 сенаторів були "за" та 51 – "проти".

Відповідно законопроєкт про фінансування на суму 110,5 млрд доларів не отримав 60 голосів, необхідних для початку дебатів у Сенаті, до складу якого входить 100 законодавців.

Республіканці заявили, що для них важливо відстоювати свою позицію щодо більш жорсткої імміграційної політики та контролю за південним кордоном.

"Сьогоднішнє голосування показує, що лідеру демократів час зрозуміти, що сенатори-республіканці серйозно ставляться до своїх слів. Тоді проголосуємо. А потім давайте нарешті почнемо вирішувати пріоритетні питання національної безпеки Америки, включаючи і нашу власну територію", - сказав лідер республіканців у сенаті Мітч Макконнелл у своєму виступі у середу.

Група сенаторів-демократів заявили, що блокування законопроєкту стане сигналом як для противників США, так і для союзників, які свідчать, що Сполучені Штати не підтримують своїх міжнародних партнерів.

Республіканці стверджують, що надмірна нелегальна імміграція через південний кордон із Мексикою є величезною проблемою безпеки і заявляють, що вони хочуть більшої звітності від адміністрації Байдена за американські податкові кошти, які спрямовуються за кордон.

Лідер більшості в Сенаті Чак Шумер заявив у вівторок, 5 листопада, що він спробує вирішити це питання, запропонувавши республіканцям додати поправку про політику на кордоні до законопроєкту. Але до вечора середи така поправка так і не була внесена.

Нагадаємо: Республіканці та демократи в Конгресі вже кілька місяців обговорюють запит президента Джо Байдена про виділення мільярдів доларів допомоги Україні та Ізраїлю, а також на потреби безпеки США в Індо -Тихоокеанському регіоні та міжнародної гуманітарної допомоги.

Два запити Білого дому до Конгресу про прийняття законопроєктів досі не підтримані.

4 грудня директорка Білого дому з питань бюджету Шаланда Янг попередила, що США бракує часу та грошей, щоб допомагати Україні вести війну з РФ.

В Пентагоні наголосили, що затвердження нового фінансування для України є невідкладним, і звернулись до Конгресу із закликом розглянути це питання якомога швидше.

Президент США Джо Байден назвав абсолютною помилкою перспективу можливої відмови від допомоги Україні, яка протистоїть агресії Росії. Про це він сказав напередодні голосування у Сенаті щодо виділення нового пакету військової допомоги там.

За його словами, припинення фінансування України "суперечить інтересам США".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити