Швеція оголосила новий пакет військової допомоги для України на 400 млн євро

Головна > Війна > Швеція оголосила новий пакет військової ...
Author

Олександр Талов

09.09.2024, 17:02
Shares

3

Views

622

Швеция – важный европейский союзник Украины | Днепропетровское  инвестиционное агентство
dia.dp.gov.ua

У понеділок, 9 вересня, уряд Швеції оголосив про новий пакет військової допомоги для України на 4,6 млрд шведських крон (401,6 мільйона євро).

Згідно з повідомленнямшведського уряду, е вже 17-й пакет військової допомогиШвеції для України.

"Починаючи з17 пакету допоги Швеція вступає в новий етап військової підтримки України, з більшою увагою до виробництва, а не донорства. 17 пакет підтримки містить три основні закупівлі матеріальних засобів, які мають особливий пріоритет для України. Закупівлі здійснюватимуть або Збройні сили Швеції, або Управління матеріально-технічного забезпечення оборони Швеції. Вартість цих закупівель становить приблизно 600 мільйонів шведських крон", -йдеться у повідомленні.

Зокрема, новий пакет допомоги від Швеціїмістить:

  • маскувальне обладнання для раніше переданої техніки – гусеничних бронетранспортерів PBV 302:
  • переносні зенітно-ракетні комплекси Robot System 70.
  • протитанкове озброєння, снаряди, гранатомети і міни.
  • навчальні матеріали для новобранців,
  • зимове спорядження для українських солдатів.

Також Швеція передаєморське обладнання на 500 мільйонів шведських крон (близько 43 млн євро), зокрема шість бойових катерів Combat Boat 90 та супутнє обладнання до них.

Уряд Швеції також плануєвиділити додаткові кошти на постачання Україні безпілотників, зогляду на те, що попит на малі літаючі дрони в Україні залишається високим

Окрім цього, щебільше ніж 700 млн шведських крон (близько 61 млн євро) підуть на фінансові пожертвування у фонди та багатосторонні ініціативи у 2024 році.

"Ініціативи включають як тимчасові багатосторонні проєкти, такі як програми з постачання боєприпасів, так і постійні фонди, наприклад, Міжнародний фонд для України під керівництвом Великої Британії", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо: Канада анонсувала новий пакет військової допомоги для України, до якого увійдуть ракетні двигуни CRV-7, боєголовки до них та стрілецька зброя.

Європейські партнери планують якнайшвидше передати Україні 77 основних бойових танків Leopard 1A5. Також Сили оборони України отримають гаубиці PzH 2000 від Німеччини, про це повідомив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус 6 вересня на засіданні формату "Рамштайн".

Велика Британія поставить в Україну 650 легких багатоцільових ракетних систем (LMM) для посилення можливостей протиповітряної оборони країни в рамках зобов’язань нового уряду перед Україною. Крім того до кінця 2024 року в Україну почнуть надходити артилерійські боєприпаси на суму 300 мільйонів фунтів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог атакує на 12 напрямках, найактивніше на Покровському та Курахівському - 86 атак за добу

Загалом, протягом минулої доби зафіксовано 187 бойових зіткнень.

19.09.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Війна

ППО вночі збила 46 із 52 дронів-камікадзе, які РФ використала для атаки

Також, внаслідок протидії, керовані авіаційні ракети не досягли бажаних противником цілей.

18.09.2024 - 10:55

Arrow

Вас це може зацікавити