Велика Британія передасть Україні 650 ракет для ППО на на 162 мільйони фунтів стерлінгів

Головна > Політика > Велика Британія передасть Україні 650 ра...
Author

Олександр Талов

06.09.2024, 10:47
Shares

4

Views

416

Британія надасть Україні ракети LMM на понад $200 млн — Новини України та  світу
Getty Images

Велика Британія поставить в Україну 650 легких багатоцільових ракетних систем (LMM) для посилення можливостей протиповітряної оборони країни в рамках зобов’язань нового уряду перед Україною.

Про це йдеться упресрелізіМіноборони Сполученого Королівства.

"Пакет протиповітряної оборони буде оголошений міністром оборони Джоном Хілі на засіданні Контактної групи з питань оборони України (UDCG) на базі ВПС США в Рамштайні – його першій посаді міністра оборони", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на 24-му засіданні групи міністр оборони викладе тверду прихильність Великобританії Україні та закликає союзників продовжувати постачати Україні життєво важливе обладнання.

Заява про надання ракет для ППО була оголошена після двосторонньої зустрічі Гілі та міністром оборони України Рустемом Умєровим у Лондоні на початку цього тижня, під час якої вони обговорили, як Британія продовжуватиме нарощувати підтримку протягом наступних місяців. Під час цієї зустрічі британський міністр підтвердив, що до кінця 2024 року в Україну почнуть надходити артилерійські боєприпаси на суму 300 мільйонів фунтів.

Відповідно до зобов’язань нового уряду прискорити надання допомоги, постачання першої партії ракет LMM також очікується до кінця цього року.

"Впродовж останніх днів ми стали свідками трагічної ціни невибіркових ударів Росії по Полтаві та Львову. Ці нові ракети британського виробництва допоможуть Україні захистити свій народ, інфраструктуру і територію від жорстоких нападів Путіна", – сказав Гілі.

Ракети LMM, вироблені компанією Thales на заводі в Белфасті, є дуже універсальними і здатні запускатися із різних платформ на суші, морі та у повітрі.

Згідно пресрелізу, цей пакет фінансується переважно за рахунок фінансової допомоги Україні з боку Великої Британії у розмірі 3 мільярдів фунтів стерлінгів на рік, а також внесків Норвегії через Міжнародний фонд для України (IFU).

IFU вперше запустили Велика Британія та Данія у 2022 році, щоб забезпечити ефективний спосіб для країн об’єднати ресурси для закупівлі обладнання та озброєння для підтримки найбільш нагальних потреб України. На сьогодні Великобританія пожертвувала Фонду 500 мільйонів фунтів стерлінгів.

Нагадаємо: 4 вересня Умєров під час візиту до Великої Британії закликав партнерів і союзників прискорити постачання критично необхідної зброї для захисту України від терористичних атак РФ.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Вночі Сили оборони знищили 53 з 56 "шахедів"

Ще три ворожі безпілотники локаційно втрачені у кількох регіонах, попередньо без постраждалих та наслідків.

16.09.2024 - 09:46

Arrow
Theme

Енергетика

МАГАТЕ розширює моніторінг об’єктів інфраструктури, що мають вплив на безпеку АЕС

У Інспекції зазначили про необхідність розширення уваги МАГАТЕ не лише на безпеку атомних електростанцій АЕС, а й на стан безпеки ядерних уставок елек...

13.09.2024 - 11:17

Arrow

Вас це може зацікавити