Канада анонсувала новий пакет військової допомоги: понад 80 тис. ракетних двигунів та 1300 боєголовок

Головна > Політика > Канада анонсувала новий пакет військової...
Author

Ольга Фединчік

06.09.2024, 17:21
Shares

0

Views

153

Поліція заблокувала парламент Канади та евакуювала людей
unn.ua

Канада анонсувала новий пакет військової допомоги для України, до якого увійдуть ракетні двигуни CRV-7, боєголовки до них та стрілецька зброя.

Згідно заяві уряду Канади,на засіданні Контактної групи з питань оборони України (UDCG) у форматі "Рамштайн" міністр оборони Канади Білл Блер анонсував надання Україні нового пакету військової допомоги.

"UDCG є свідченням єдності та відданості членів Альянсу та партнерів надати Україні найважливіші можливості, необхідні для боротьби за свій суверенітет і безпеку. Те, що відбувається в Україні, допоможе визначити траєкторію глобальної безпеки. Підтримка України з боку Канади залишається непохитною, і ми продовжуватимемо робити все можливе, щоб допомогти Україні виграти цю війну", - міністр національної оборони Канади Білл Блер,

Зазначається, що пакет міститиме 80 840 ракетних двигунів CRV-7 і 1300 боєголовок до цих ракет. Вони готуються до відправлення у Польщу, куди прибудуть найближчими місяцями. Раніше ракетні двигуни CRV-7 використовували військово-повітряні сили Канади на винищувачах CF-18, але вони були списані.

Крім того, Канада передасть 970 кулеметів С6 і 10 500 9-мм пістолетів зі своїх запасів.

Блер також оголосив про виділення Канадою на запит України списаних шасі від 29 М113 та 64 бронетранспортерів Coyote LAV. Планується, що в Україні їх перепрофілюють чи візьмуть на запчастини.

Крім того міністр повідомив, що цього тижня пілоти Збройних сил України прибули до Канади, щоб розпочати підготовку до обслуговування винищувачів (FLIT). Канада взяла на себе керівництво елементом FLIT Коаліції військово-повітряних сил UDCG (AFCC) – завдяки інвестиціям у розмірі 389 мільйонів доларів протягом п’яти років у навчанні обслуговуючого персоналу та пілотів F-16. Цей пакет підтримки включає запуск поглибленого навчання пілотів. У рамках нашої підтримки AFCC Канада також надаватиме критичне обладнання та іншу підтримку українським авіабазам і флоту.

Нагадаємо: Європейські партнери планують якнайшвидше передати Україні 77 основних бойових танків Leopard 1A5. Також Сили оборони України отримають гаубиці PzH 2000 від Німеччини, про це повідомив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус 6 вересня на засіданні формату "Рамштайн".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Вночі Сили оборони знищили 53 з 56 "шахедів"

Ще три ворожі безпілотники локаційно втрачені у кількох регіонах, попередньо без постраждалих та наслідків.

16.09.2024 - 09:46

Arrow
Theme

Енергетика

МАГАТЕ розширює моніторінг об’єктів інфраструктури, що мають вплив на безпеку АЕС

У Інспекції зазначили про необхідність розширення уваги МАГАТЕ не лише на безпеку атомних електростанцій АЕС, а й на стан безпеки ядерних уставок елек...

13.09.2024 - 11:17

Arrow

Вас це може зацікавити