Рада Безпеки відхилила резолюцію щодо Гази, що запропонувала Росія

Головна > Політика > Рада Безпеки відхилила резолюцію щодо Га...
Author

Марія Куренко

17.10.2023, 09:28
Shares

1

Views

406

Совет Безопасности ООН
news.un.org

Рада Безпеки ООН у понеділок увечері не змогла ухвалити резолюцію, запропоновану Росією, в якій закликали до гуманітарного припинення вогню в секторі Газа, що зазнав руйнувань внаслідок 10-денних бойових дій між Ізраїлем та бойовиками ХАМАСу, однак в ній не було засудження дій бойовиків.

Про це повідомляютьНовини ООН, інформує Інфокурс.

Голосування за запропонований Росією проєкт резолюції

Підтримали:

  • Китай;
  • Габон;
  • Мозамбік;
  • Росія;
  • Об'єднані Арабські Емірати.

Висловилися проти:

  • Франція;
  • Японія;
  • Велика Британія;
  • США.

Утрималися від голосування:

  • Албанія;
  • Бразилія;
  • Еквадор;
  • Гана;
  • Мальта;
  • Швейцарія.

У документі містився заклик до негайного припинення вогню з гуманітарною метою, звільнення всіх заручників, доступу до гуманітарної допомоги та безпечної евакуації мирних жителів.

Постійний представник США при ООН Лінда Томас-Грінфілд, виступаючи після голосування, заявила про те, що Росія висунула свою резолюцію без жодних консультацій.

"У резолюції не згадується ХАМАС, немає жодного слова про нього. А не засудивши ХАМАС, Росія покриває терористичну групу, яка жорстоко розправилася з мирними жителями, які ні в чому не винні. Це обурливо", – сказала вона.

Нагадаємо: Вранці в суботу, 7 жовтня, спалахнув наймасштабніший за останні роки ізраїльсько-палестинський конфлікт, бойовики ХАМАС прорвали прикордонний барʼєр Ізраїлю, поки деякі ізраїльські солдати вирушили додому, щоб відсвяткувати єврейське свято Сімхат Тора. Станом на вечір 8 жовтня, Кількість загиблих в Ізраїлі внаслідок нападу ХАМАСу перевищила 700 осіб,понад 2200 дістали поранень. Ізраїль офіційно оголосив стан війни.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни та мобілізував 300 тисяч резервістів для відповіді на терористичну атаку і вторгнення ХАМАС та почав знищувати військові об’єкти цього руху.

Через ситуацію на Близькому Сході РадаБезпеки ООН скликала екстрене засідання. Проте після нього не було вжито жодних дій та ніяких рішень.

Удень 9 жовтня армія Ізраїлю повернула під контроль всі райони на короні із Сектором Газа. При цьому не виключено, що на ізраїльській території все ще перебувають бойовики ХАМАСу

США, Британія, Італія, Німеччина та Франція опублікували спільну заяву на підтримку Ізраїлю, у якій засудили терористичні дії ХАМАС. Зазначається, що США, Франція, Німеччина, Італія та Британія підтримуватимуть Ізраїль у його зусиллях захистити себе та свій народ від таких звірств.

Ізраїльські військові в ніч на 13 жовтня попередили ООН, що все населення Гази на північ від Ваді Газа має переселитися до південної частини протягом наступних 24 годин. У згаданому регіоні проживають близько 1,1 млн людей. Наразі виїзд людей з цього регіону триває. Бойовики ХАМАС чинять перешкоди для евакуації мирного населення.

В Ізраїлі внаслідок нападу ХАМАСу вже загинули 1 400 людей, ще 3 500 осіб отримали поранення.

Підконтрольне угрупованню ХАМАС Міністерство охорони здоров'я Гази повідомило, що 2 750 палестинців загинули і 9 700 дістали поранення внаслідок ізраїльських атак на Газу, що стали наслідком нападу ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

В енергосистемі більшу частину доби збережеться значний дефіцит електроенергії

17 травня, з 00:00 до 08:00 та з 19:00 до 24:00 в усіх регіонах України діють графіки погодинних відключень.

17.05.2024 - 12:42

Arrow
Theme

Економіка

До експлуатації у ЗСУ допустили ще 18 зразків озброєння та військової техніки

Окрім того, пройшли кодифікацію, тобто введені у військову експлуатацію, ще 24 ОВТ.

16.05.2024 - 12:05

Arrow

Вас це може зацікавити