Посольство України підготувало евакуаційний рейс з Ізраїлю

Головна > Міжнародне > Посольство України підготувало евакуацій...
Author

Олександр Талов

11.10.2023, 17:10
Shares

3

Views

721

Вы, возможно, не знали: как бесплатно сократить очередь в аэропорту  «Бен-Гурион». Детали: Hовости Израиля
detaly.co.il

Посольство України підготувало евакуаційний рейс до Румунії. через ажіотажний попит на квитки з Ізраїлю.

Про це повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі національного телемарафону “Єдині новини”, інформує Інфокурс

За словами посла, найбільшою проблемою залишається ситуація в секторі Газа, де підготували списки на евакуацію 160 українців.

Він пояснив, що аеропорт Бен Гуріон у Тель-Авіві працює майже в штатному режимі, лише деякі іноземні компанії відмовилися літати, але всі ізраїльські і більшість лоукостів продовжують рейси. Також продовжують здійснювати рейси такі перевізники як Pegasus, Turkish Airlines, El Al, Arkia , а відтак є можливість залишити Ізраїль.

“Вилетіти зараз з Ізраїлю не проблема. Проблема полягає в тому, що через ажіотаж вартість квитків на виліт суттєво зросла – інколи в 3-4 рази. Зараз вартість квитків досягає до європейських країн до тисячі доларів в один кінець”, – сказав Корнійчук.

Наразі посольство надає допомогу найбільш вразливим верствам населення – це громадяни, які перебували на лікуванні, які приїхали з дітьми, або туристи, яким скасували рейси. За його словами, на перший евакуаційний рейс до Румунії в суботу посольство України розповсюдило по поміркованій ціні 200 квитків і допускає планування ще одного рейсу на неділю.

Корнійчук поінформував, що для допомоги тим, хто доводить відсутність засобів для існування, залучають спонсорів. Загальна кількість осіб, які звернулися до посольства з проханням про евакуацію – близько 1 000.

Водночас є велика проблема з громадянами України в секторі Газа через обстріли і те, що через єдиний пункт пропуску з Єгиптом евакуюються на день не більше 2 тисяч осіб. За даними посла, в Газі проживає близько 300 наших громадян. Ініціативною групою підготовлено списки на евакуацію приблизно 160 осіб, і ця кількість постійно зростає.

Нагадаємо: Вранці в суботу, 7 жовтня, спалахнув наймасштабніший за останні роки ізраїльсько-палестинський конфлікт, бойовики ХАМАС прорвали прикордонний барʼєр Ізраїлю, поки деякі ізраїльські солдати вирушили додому, щоб відсвяткувати єврейське свято Сімхат Тора. Станом на вечір 8 жовтня, Кількість загиблих в Ізраїлі внаслідок нападу ХАМАСу перевищила 700 осіб,понад 2200 дістали поранень. Ізраїль офіційно оголосив стан війни.

Через ситуацію на Близькому Сході РадаБезпеки ООНскликала екстрене засідання. Проте після ньогоне було вжито жодних дій та ніяких рішень. Водночас уряд Великої Британії заявив, що буде підтримувати Ізраїль у його боротьбі з терористами та готовий надати йому всю необхідну допомогу.

Удень 9 жовтня армія Ізраїлю повернулапід контроль всі райони на короні із Сектором Газа. При цьому не виключено, що на ізраїльській території все ще перебувають бойовики ХАМАСу

США, Британія, Італія, Німеччина та Франція опублікували спільну заяву на підтримку Ізраїлю, у якій засудили терористичні дії ХАМАС. Зазначається, що США, Франція, Німеччина, Італія та Британія підтримуватимуть Ізраїль у його зусиллях захистити себе та свій народ від таких звірств.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити