Поліція заарештувала 300 осіб, які закликали до припинення війни між Ізраїлем та ХАМАС

Головна > Міжнародне > Поліція заарештувала 300 осіб, які закли...
Author

Назар Лазебний

19.10.2023, 10:51
Shares

0

Views

501

Учасники акції проти війни в Газі увірвались до Капітолія. 300 арештованих
Reuters

У Вашингтоні затримали приблизно 300 учасників антивоєнної демонстрації, що закликала до припинення війни між Ізраїлем та угрупованням ХАМАС, під час якої частина людей зайшла до будівлі Капітолія.

Про це повідомляєABC News, інформує Інфокурс.

"Приблизно 300 осіб були заарештовані поліцією Капітолія під час масштабної демонстрації у середу проти війни Ізраїлю та ХАМАСу", - повідомив речник поліції Капітолія.

Як повідомляє ABC News, у середу кілька сотень людей зібралися довкола та всередині комплексу Капітолія, закликаючи до припинення війни між Ізраїлем та палестинським терористичним угрупованням ХАМАС, що контролює сектор Гази.

Зазначається, демонстранти, координовані єврейською групою лівих поглядів Jewish Voice for Peace, увійшли в офісну будівлю Cannon House через різні входи та зібралися всередині ротунди.

Спочатку демонстрація проходила мирно, проте потім почалися сутички з поліцією, і в результаті натовп зміг подолати оборону йувірватися до однієї з офісних будівель Капітолія.

За роз'ясненням поліції протестувальникам, як і загалом громадськості, дозволяється заходити до комплексу Капітолія, проте у разі порушення громадського спокою, у них можуть виникнуть проблеми.

Demonstrators are detained by U.S. Capitol police officers during a protest calling for a cease fire in Gaza while occupying the rotunda of the Cannon House office building on Capitol Hill in Washington, D.C., on Oct. 18, 2023.
Джонатан Ернст/Reuters

Ця масштабна демонстрація сталася після подібної події у Білому домі на початку цього тижня, яка також призвела до десятків арештів.

Нагадаємо: Вранці в суботу, 7 жовтня, спалахнув наймасштабніший за останні роки ізраїльсько-палестинський конфлікт, бойовики ХАМАС прорвали прикордонний барʼєр Ізраїлю, поки деякі ізраїльські солдати вирушили додому, щоб відсвяткувати єврейське свято Сімхат Тора. Кількість загиблих в Ізраїлі внаслідок нападу ХАМАСу перевищила 700 осіб,понад 2200 дістали поранень. Ізраїль офіційно оголосив стан війни.

Через ситуацію на Близькому Сході Рада Безпеки ООН скликала екстрене засідання. Проте після ньогоне було вжито жодних дій та ніяких рішень.

Удень 9 жовтня армія Ізраїлю повернула під контроль всі райони на кордоні із Сектором Газа. При цьому не виключено, що на ізраїльській території все ще перебувають бойовики ХАМАСу

США, Британія, Італія, Німеччина та Франція опублікували спільну заяву на підтримку Ізраїлю, у якій засудили терористичні дії ХАМАС. Зазначається, що США, Франція, Німеччина, Італія та Британія підтримуватимуть Ізраїль у його зусиллях захистити себе та свій народ від таких звірств.

В Ізраїлі внаслідок нападу ХАМАСу вже загинули 1 400 людей, ще 3 500 осіб отримали поранення.

Підконтрольне угрупованню ХАМАС Міністерство охорони здоров'я Гази повідомило, що 2 750 палестинців загинули і 9 700 дістали поранення внаслідок ізраїльських атак на Газу, що стали наслідком нападу ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити