Кількість загиблих в Ізраїлі зросла до 1200, армія країни за добу вразила понад 200 цілей у Газі

Головна > Міжнародне > Кількість загиблих в Ізраїлі зросла до 1...
Author

Ольга Фединчік

11.10.2023, 09:10
Shares

1

Views

120

Вибухи освітлюють небо під час ізраїльських ударів по місті Газа 10 жовтня 2023 року. (MAHMUD HAMS / AFP)
МАХМУД ХАМС/AFP

Внаслідок атаки палестинського терористичного угрупування ХАМАС на Ізраїль кількість жертв зросла до 1200. Натомість ЦАХАЛ вразив понад 200 цілей у Газі.

Про це пишеThe Times of Israel, інформує Інфокурс.

Зазначається, що понад 3 тисячілюдей отримали поранення під час безпрецедентної атаки ХАМАС.Доля приблизно 150 людей, викрадених і вивезених до сектора Газа, досі невідома.

Водночас армія оборони Ізраїлязаявила, що завдала масованих авіаударів у секторі Газа, вразивши понад 200 цілей за минулу добу в прибережному районі міста Газа. Військові кажуть, що цілі були знищені в Аль-Фуркан, названому на честь мечеті в районі міста.

Армія оборони Ізраїлю стверджує, що нічні напади стали третім повітряним нападом на Аль-Фуркан за останні 24 години. Цей район був названий "гніздом терору", який ХАМАС використовував для нападів на Ізраїль. За інформацією військових під час трьох атак було вражено близько 450 цілей. в ударах брали участь десятки винищувачів, додає ЦАХАЛ.

Крім цього,ЦАХАЛ вразивкілька морських цілей ХАМАС у секторі Газа, а також ліквідувавводолаза терористичного угрупування, який намагався проникнути в Ізраїль через море.

Нагадаємо: Вранці в суботу, 7 жовтня, спалахнув наймасштабніший за останні роки ізраїльсько-палестинський конфлікт, бойовики ХАМАС прорвали прикордонний барʼєр Ізраїлю, поки деякі ізраїльські солдати вирушили додому, щоб відсвяткувати єврейське свято Сімхат Тора. Станом на вечір 8 жовтня, Кількість загиблих в Ізраїлі внаслідок нападу ХАМАСу перевищила 700 осіб,понад 2200 дістали поранень. Ізраїль офіційно оголосив стан війни.

Через ситуацію на Близькому Сході РадаБезпеки ООНскликалаекстрене засідання. Проте після ньогоне було вжито жодних дій та ніяких рішень. Водночас уряд Великої Британії заявив, що будепідтримуватиІзраїль у його боротьбі з терористами та готовий надати йому всю необхідну допомогу.

Удень 9 жовтня армія Ізраїлюповернулапід контроль всі райони на короні із Сектором Газа. При цьому не виключено, що на ізраїльській території все ще перебувають бойовики ХАМАСу

США, Британія, Італія, Німеччина та Франція опублікували спільну заяву на підтримку Ізраїлю, у якій засудили терористичні дії ХАМАС. Зазначається, що США, Франція, Німеччина, Італія та Британія підтримуватимуть Ізраїль у його зусиллях захистити себе та свій народ від таких звірств.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити