Індія припинила отримувати російську зброю через неможливість оплати без порушення санкцій США

Головна > Міжнародне > Індія припинила отримувати російську збр...
Author

Олександр Талов

21.04.2023, 17:08
Shares

0

Views

1 439

Індія припинила отримувати російську зброю через неможливість оплати без порушення санкцій США

Експортна версія російського Т-90 призначена для Індії

gagadget.com

Постачання військових вантажів з росії до Індії припинилися через відсутність механізму оплати, який би не порушував санкції США.

Про це повідомляє Bloomberg, інформує Інфокурс.

"Індійські платежі за зброю на суму понад 2 млрд доларів припинилися приблизно на рік, а росія припинила надання кредиту на постачання запасних частин на суму близько 10 млрд доларів, а також на дві батареї системи протиракетної оборони С-400, які ще не надійшли", - пише видання з посиланням на джерело.

За словами офіційних осіб, Індія не може сплатити рахунок у доларах США через побоювання з приводу вторинних санкцій, у той час, як росія, як і раніше, не бажає приймати рупії через волатильність обмінного курсу. Нью-Делі також не хоче укладати угоду в російських рублях через побоювання, що зможе купити достатньо валюти на відкритому ринку за справедливою ціною.

Наразі розглядаються три можливі варіанти оплати за поставки зброї. Однак жоден із них не є вигідним ані для Індії, ані для росії.

Питання платежів за зброю останнім часом набуло більшої гостроти. Саме це питання домінувало в дискусіях, під час візиту до Москви радника з питань національної безпеки Аджита Довалятак само як і під час переговорів у Делі цього тижня між віце-прем’єр-міністром Росії Денисом Мантуровим і міністром закордонних справ Індії Субрахманьямом Джайшанкаром. Джаншайкар за підсумками переговорів заявив, що врегулювання рпитання платежів потребує додаткової роботи.

Нагадаємо: Згідно звіту Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру в березні, окрім впливу санкцій на потенційних покупців, продажі російської зброї, ймовірно, продовжуватимуть падати, оскільки Кремль надає пріоритет постачанням зброї своїй власній армії для підтримки вторгнення в Україну.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війська зранку гатили по акваторії Очаківської громади на Миколаївщині

Вчора пообіді ворог атакував Миколаївський район ракетою типу Х-59, пошкоджень зазнав обʼєкт промислової інфраструктури.

03.05.2024 - 08:57

Arrow
Theme

Політика

До участі в Глобальному Саміті миру запрошено країни з усіх континентів - Зеленський

"Кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті, адже він має важливе значення не лише для України", - впевнений президент України.

02.05.2024 - 12:23

Arrow

Вас це може зацікавити