До участі в Глобальному Саміті миру запрошено країни з усіх континентів - Зеленський

Головна > Політика > До участі в Глобальному Саміті миру запр...
Author

Ольга Фединчік

02.05.2024, 12:23
Shares

0

Views

447

Владимир Зеленский: Ситуация на Донбассе самая сложная, и наша задача  сейчас – обеспечить огневое преимущество ВСУ — Официальное  интернет-представительство Президента Украины
Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський заявив, що кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у Саміті миру, бо ідеться про справжню повагу до міжнародного права та мирного співіснування в усьому світі.

Про це президент написав у соцмережі Х.

“Згідно з нашими домовленостями із Президенткою Швейцарії Віолою Амхерд перший Саміт миру відбудеться 15–16 червня в Бюргенштоці, поблизу міста Люцерн у Швейцарії. До участі запрошені та очікуються глави держав та урядів з усіх континентів”, - зазначив Зеленський.

Глава держави наголосив, що Саміт стане платформою для обговорення шляхів досягнення всеосяжного, справедливого й тривалого миру для України відповідно до Статуту ООН і норм міжнародного права.

"Усі держави, запрошені на саміт, продемонстрували свою відданість цим принципам”, зазначив він.

Президент висловив впевненість у тому, що "кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті, адже він має важливе значення не лише для України".

"Йдеться про глобальну роль кожної країни, а також про справжню повагу до міжнародного права та мирного співіснування в усьому світі”, - заявив Зеленський.

Він нагадав, що “ці спільні правила, закріплені в Статуті ООН, захищають усі країни від нападу та насильства”. “Отже, наш спільний глобальний обов’язок — захищати їх реальними діями, а не лише словами.

"Саме про це йтиметься на першому Саміті миру у Швейцарії”, - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо: Раніше Зеленський повідомляв, що Україна та Швейцарія 1 травня узгодили фінальні штрихи щодо підготовки до Глобального саміту миру.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити