США оголосили про нові санкції проти майже 300 фізосіб та компаній РФ

Головна > Політика > США оголосили про нові санкції проти май...
Author

Назар Лазебний

02.05.2024, 11:57
Shares

1

Views

207

США оголосили новий пакет санкцій проти РФ: деталі. Новини Еспресо
Getty Images

Міністерство фінансів США оголосило про нові санкції проти Росії, загалом під обмеження потрапили майже 300 нових фізосіб та компаній.

Як зазначається у заяві відомства, санкції мають зменшити здатність Росії підтримувати свою військову машину, обмежити доходи Кремля та доступ до військової техніки для ведення війни проти України.

"Сьогоднішні дії спрямовані проти російської військово-промислової бази та програм хімічної та біологічної зброї, а також компаній і осіб у третіх країнах, які допомагають Росії придбати ключові ресурси для виробництва зброї чи оборонного виробництва", - йдеться у заяві.

На додаток до майже 200 обʼєктів, санкціонованих Міністерством фінансів США, Державний департамент запроваджує санкції щодо більш ніж 80 юридичних та фізичних осіб, які займаються ухиленням та обходом санкцій або повʼязані з російськими програмами хімічної та біологічної зброї та оборонно-промисловою базою.

Списки включають близько 60 обʼєктів, розташованих в Азербайджані, Бельгії, КНР, Росії, Словаччині, Туреччині та Обʼєднаних Арабських Еміратах (ОАЕ), які дозволяють Росії купувати технології та обладнання з-за кордону.

Військово-промислова база Росії спирається на велику екосистему підприємств, які забезпечують та підтримують виробництво, обслуговування, транспортування та підтримку матеріальних засобів, які використовуються російською армією. Нові санкції спрямовані проти більш ніж 100 організацій, які працюють чи діяли в технологічному, оборонному та суміжних матеріально-технічних, виробничих чи транспортних секторах економіки РФ. Зокрема, йдеться про російську мережу закупівель безпілотних літальних апаратів, до якої входять Tulun International Holding Limited, "Ультран ЭК", Finder Technology Limitedта інші.

Також санкції спрямовані проти найбільших російських імпортерів бавовняної целюлози, нітроцелюлози та ключових матеріалів для виробництва нітроцелюлози, а також двох постачальників із КНР, які відправляють ці речовини до Росії. Йдеться про китайські Hengshui Heshuo Cellulose Co таHengshui Yuanchem Trading Limited, а також низку російських підриємств.

Міністерство фінансів накладає санкції на три російські компанії та двох осіб, які беруть участь у закупівлі товарів для військових інститутів, що беруть участь у російських програмах хімічної та біологічної зброї.

Щоб обмежити майбутні доходи Росії від енергетики і перешкодити розвитку майбутніх енергетичних проектів США вводять санкції проти двох компаній, що беруть участь у будівництві газової інфраструктури в Росії – "Нефтегазстрой" та "ВНИПИгаздобича".

Нагадаємо: Санкції проти Росії у звʼязку з її вторгненням в Україну в лютому 2022 року, включаючи заборони на експорт чутливих товарів, в основному були запроваджені західними державами.

Після того, як ЄС та його союзники по «Великій сімці» заборонили експорт цих товарів до Росії, Москві вдалося обійти обмеження, імпортуючи товари через треті країни Центральної Азії, а також Туреччину, ОАЕ та інші.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити