CEO «Смарт-Холдингу» Юлія Кірʼянова йде з посади та залишає групу компаній

Головна > Бізнес > CEO «Смарт-Холдингу» Юлія Кірʼянова йде ...
Author

Олександр Талов

11.09.2024, 10:11
Shares

4

Views

217

Юлия Кирьянова о блокировании бизнесов Смарт-Холдинга: есть признаки  корпоративного рейдерства | РБК Украина
СЕО "Смарт-Холдинга" Юлія Кирьянова, РБК-Украина

Гендиректорка "Смарт-Холдинг" – однієї з найбільших в Україні промислово-інвестиційних груп – Юлія Кірʼянова залишає посаду та групу.

Про зміни у керівництві повідомила пресслужба компанії.

Як зазначили у компанії, Юлія Кірьянова працювала на керівних позиціях Smart Holding з 2011 року та очолювала компанію понад три роки. На цей час прийшлись дві найгостріші кризи в історії Групи – повномасштабна війна та блокування державою операційної діяльності бізнесу.

За три роки Група успішно реалізувала антикризові заходи, відновила операційну діяльність та можливості для розвитку, втримала ключовий персонал, продовжила підтримувати економіку України, зберегла потенціал для інвестицій та участі у відбудові України.

"Я прийняла рішення залишити позицію СЕО "Смарт-Холдинг" та вийти з групи. Рішення виважене та свідоме. Я вважаю для себе цей етап життя завершеним, гідно та чесно. Я можу передати групу в стабільному стані з дуже цікавими перспективами», – повідомила Кірьянова на своїй сторінці у Facebook 10 вересня.

Водночас вона не стала називати причину свого звільнення.

Відповідати за управління та стратегічний розвиток Групи буде Голова Наглядової ради Smart Holding – Іван Герасимович.

Іван Герасимович в корпоративному бізнесі з 2008 року, куди прийшов після служби в органах державної безпеки. Працював на посадах заступника генерального директора авіакомпанії "АероСвіт" та виконавчого директора групи компаній "Терра-Фуд". З 2014 року обіймає посаду директора з ризиків та безпеки Smart Holding, має досвід роботи членом Наглядової ради АТ "Харківобленерго" та АТ "Харківенергозбут", з 2020 року є головою Правління Асоціації професіоналів корпоративної безпеки України.

Його знання та досвід покликані разом з командою Smart Holding забезпечити стабільну діяльність Групи, зберегти та захистити активи в умовах війни, зазначили у компанії.

Нагадаємо: У грудні 2022 року президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти священнослужителів УПЦ МП та колишнього народного депутата, власника Smart Holding та співвласника металургійного холдингу "Метінвест" Вадима Новинського.

У січні цього року група Smart Holding заявила про завершення чергового раунду поточної реструктуризації, у результаті її засновник Новинський вирішив передати активи в траст.

13 квітня СБУ повідомила про арешт майна Новинського на суму понад 3,5 млрд грн. До списку заблокованих активів входять корпоративні права на 40 українських підприємств і 30 газових свердловин.

З квітня 2023-го одна з найбільших українських газовидобуваних компаній Smart Energy зупинила видобуток газу на родовищах в Харківській області. Причина –санкції проти її засновника Вадима Новинського. За цей період Україна втратила 1,65 млрд грн податків та 195 млн кубометрів газу, зазначали у "Смарт Холдингу".

У червні 2024 року держава послабила санкції проти Новинського, щоб дати можливість відновити видобуток газу на зупинених родовищах групи Smart Energy. У серпні Група Smart Energy відновила діяльність однієї зі своїх харківських компаній.У роботу запустили свердловини Васищівського родовища на Харківщині.

До групи "Смарт-Холдинг" входять такі бренди, як Метінвест Enwell Energy, Smart Energy. HarvEast, Smart Urban Solutions, Верес, Smart Maritime Group та інші.

До початку повномасштабного вторгнення Росії група компаній Smart Energy видобувала понад 1 млн кубометрів газу на добу. У 2023 році на активах групи видобули 150 млн кубометрів газу, 17 000 т конденсату та виготовили 11 500 т скрапленого нафтового газу (LPG).

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог атакує на 12 напрямках, найактивніше на Покровському та Курахівському - 86 атак за добу

Загалом, протягом минулої доби зафіксовано 187 бойових зіткнень.

19.09.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Війна

ППО вночі збила 46 із 52 дронів-камікадзе, які РФ використала для атаки

Також, внаслідок протидії, керовані авіаційні ракети не досягли бажаних противником цілей.

18.09.2024 - 10:55

Arrow

Вас це може зацікавити