Новинський передав бізнес свого Smart Holding в траст

Головна > Політика > Новинський передав бізнес свого Smart Ho...
Author

Ольга Фединчік

17.01.2023, 13:32
Shares

2

Views

860

Новинський передав бізнес свого Smart Holding в траст

Вадим Новинський

freeradio.com.ua

Українська інвестиційно-промислова група Smart Holding завершила черговий раунд поточної реструктуризації, у результаті її засновник Вадим Новинський вирішив передати активи в траст.

Про це повідомляє пресслужба Smart Holding, інформує Інфокурс.

Згідно з повідомленням, відповідні угоди Smart Trust і Step Trust були укладені в листопаді 2022 року та зареєстровані Комісією з цінних паперів і бірж Кіпру. Довіреними особами є висококваліфіковані фідуціарні адміністратори, призначені відповідно до ліцензійних умов законодавства Кіпру.

Тож довірчі особи (трасті) наразі повністю володіють, контролюють і управляють активами групи.

"Відповідно до вищезазначеного, станом на поточну дату Вадим Новинський не має бенефіціарної участі в групі та не здійснює жодного контролю над діяльністю або процесами групи», – кажуть у Smart Holding.

У холдінгу зазначають, що Новинський не бере участі в управлінні компанії із 2013 року та вирішив "сконцентрувати свою активність на приватних інтересах.

У свою чергу Генеральний директор Smart Holding Юлия Кір'янова значила, що компанія "має місію підтримати українську економіку, щоб вона витримала руйнування, завдані війною. Група братме активну участь у післявоєнній відбудові країни"

Нагадаємо: У грудні президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо санкцій проти священнослужителів УПЦ МП та колишнього народного депутата, власника Smart Holding та співвласника металургійного холдингу "Метінвест" Вадима Новинського. ВІдповідний указ був оприлюднений на сайті Офісу президента. До санкційного списку, крім Новинського, також потрапили намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло (Лебідь) та ще вісім священнослужителів УПЦ МП.

Санкції передбачають:

  • позбавлення права користуватись та розпоряджатись активами;
  • заборону на торговельні операції, транзит товарів, виведення капіталу;
  • анулювання ліцензій та дозволів, наприклад, на користування надрами.

Основа статків Новинського – 25% "Метінвесту" (500 млн доларів), готівка та ліквідні активи на 350 млн доларів, EnWell Energy (80 млн доларів) яка входить до пʼятірки найбільших приватних газовидобувних компаній України, готель Park Inn у Києві (25 млн доларів), харчовий бренд "Верес".

Як повідомила в інтерв'ю Forbes СЕО групи Юлія Кірʼянов, втрати Smart Holding від війни (не беручи до уваги "Метінвест" і HarvEast) сотні мільйонів доларів. За її прогнозами (на час інтерв'ю), скорочення виторгу приблизно на 20%, EBITDA – на 5%, – до 3 млрд грн. Виробництво групи впало на понад 60%.

За розрахунками Forbes, Новинський за рік війни втратив 2,5 млрд доларів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити