Байден схвалив ще 200 млн доларів військової допомоги та пообіцяв подальшу підтримку України

Головна > Війна > Байден схвалив ще 200 млн доларів військ...
Author

Олександр Талов

13.12.2023, 11:14
Shares

3

Views

232

Президент США Джо Байден и президент Украины Владимир Зеленский на пресс-конференции в Белом доме. 12 декабря 2023г.
AFP

Президент США Джо Байден пообіцяв українському президенту Володимиру Зеленському підтримку, незважаючи на блокування республіканцями нової військової допомоги.

Про це пише "Голос Америки, інформує Інфокурс.

Байден підкреслив, що він "не відвернеться від України", додавши що США "продовжуватимуть постачати Україні критично важливу зброю та техніку, доки ми можемо це робити"

Він додав, що президент Росії Володимир Путін "робить ставку на те, що США не зможуть допомогти Україні". Він наголосив, що поразка України означала б зміцнення Путіна "і потенційних агресорів" у всьому світі.

"Ми маємо, ми маємо, ми маємо довести, що він помиляється", - сказав Байден.

У свою чергу Зеленський заявив, що Україна продовжуватиме боротьбу, відмову від власних територій задля досягнення мирної угоди він назвав "божевіллям".

Зеленський напередодні зустрівся із республіканцями та демократами у Конгресі, і висловив оптимізм, що потік американської допомоги відновиться.

“Я отримав сигнали. Вони були більш ніж позитивними. Але ми знаємо, що нам потрібно розрізняти слова та конкретні результати", - сказав Зеленський.

Український президент також назвав "божевіллям" та відкинув пропозиції про те, що Київ може поступитися територією, захопленою Росією з початку вторгнення, щоб наблизити мир.

Також президент Байден повідомив, що схвалив ще 200 млн доларів військової допомоги, щоб допомогти Україні найближчими тижнями, при цьому Білий дім попередив, що фінансування може закінчитися до кінця року без допомоги Конгресу.

За повідомленням Держдепа США, черговий пакет військової допомоги Україні на 200 млн доларів охоплює:

  • боєприпаси протиповітряної оборони;
  • компоненти системи протиповітряної оборони;
  • додаткові боєприпаси для ракетно-артилерійських систем високої мобільності;
  • артилерійські боєприпаси (включаючи 155 мм і 105 мм);
  • високошвидкісні протирадіаційні ракети;
  • протитанкові боєприпаси;
  • боєприпаси для стрілецької зброї;
  • запасні частини, допоміжне обладнання;
  • послуги, навчання та транспортування.

Нагадаємо: Єдиний фронт у Білому домі контрастує зі зростаючим поділом на Капітолійському пагорбі, де республіканці наполягають не лише на нових політичних рішеннях для мексиканського кордону, а й дедалі частіше ставлять під сумнів: чи мають українці продовжувати війну проти російського вторгнення.

Два запити Білого дому до Конгресу про прийняття законопроєктів досі не підтримані, і настрої стають все більш напруженими, а глухий кут загрожує затягтися до 2024 року.

4 грудня директорка Білого дому з питань бюджету Шаланда Янг попередила, що США бракує часу та грошей, щоб допомагати Україні вести війну з РФ. Про це вона написала у листі до спікера Палати представників Республіканської партії Майка Джонсона та інших лідерів Конгресу.

Президент США Джо Байден назвав перспективу припинення допомоги Україні "божевіллям", пообіцявши зробити все, аби вона не припинялася.

6 грудня у Сенаті США був заблокований законопроєкт, який передбачав виділення мільярдів доларів на нову військову допомогу Україні та Ізраїлю.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити