Байден погоджується на більш жорстку імміграційну політику, щоб відвернути критику та забезпечити допомогу Україні

Головна > Міжнародне > Байден погоджується на більш жорстку імм...
Author

Назар Лазебний

18.01.2024, 15:42
Shares

2

Views

443

Джо Байден закликав лідерів Конгресу оперативно схвалити допомогу Україні —  військова допомога України
racurs.ua

Президент США Джо Байден погодився посилити імміграційну політику, щоб уникнути критики та забезпечити допомогу Україні.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Як зазначає видання, у Сенаті розробляють імміграційну угоду, яка обмежить можливість мігрантів просити притулку.

Угода має бути схвалена в обмін на нову військову допомогу Україні та Ізраїлю. Видання пише, що вона має хороші шанси на ухвалення, хоча республіканці висувають більш жорсткі умови.

Готовність президента США Байдена вести переговори з республіканцями свідчить про те, що він готовий піти на поступки. Це пов'язане не лише з забезпеченням допомоги Україні, але з критикою серед американців, наголошує WSJ.

За опитуваннями CBS News, проведеними на початку цього місяця, рейтинг Байдена щодо розв'язання питань імміграції був рекордно низьким: 68% опитаних сказали, що не схвалюють його міграційної політики, а також 63% хочуть, щоб президент посилив її.

Упродовж своєї 50-річної політичної кар'єри, яка часто була зосереджена на зовнішньополітичних пріоритетах, Байден рідко брався за складне питання імміграційної політики. А коли він це робив, то зазвичай займав помірковану позицію.

Адміністрація Байдена упродовж 3 років намагалася приборкати зростання кількості мігрантів на південному кордоні. Республіканці взялися за це питання, і, як очікується, двопартійна угода може припинити ці дискусії, додає видання.

Нагадаємо: Республіканці та демократи в Конгресі вже кілька місяців обговорюють запит президента Джо Байдена про виділення мільярдів доларів допомоги Україні й Ізраїлю, а також на потреби безпеки США в Індо-Тихоокеанському регіоні, та міжнародної гуманітарної допомоги.

6 грудня у Сенаті США був заблокований законопроєкт, який передбачав виділення мільярдів доларів на нову військову допомогу Україні та Ізраїлю. Республіканці наполягали на своїх вимогах вжити жорсткіших заходів щодо контролю за імміграцією на кордоні США з Мексикою. Президент США Джо Байден назвав абсолютною помилкою перспективу можливої відмови від допомоги Україні, яка протистоїть агресії Росії.

14 грудня Палата представників США проголосувала за законопроєкт про оборонну політику, який передбачає рекордні 886 млрд доларіввидатків, а також допомогу Україні на $300 млн.

5 січня, в Білому домі закликали Конгрес затвердити допомогу Україні. Шаланда Янг, директорка Адміністративно-бюджетного офісу Білого дому сказала, що немає жодного способу допомогти Україні, крім того, що Конгрес схвалить більше фінансування для Києва, який майже 2 роки дає відсіч російській агресії.

Хоча Пентагон має деякі обмежені повноваження допомагати Києву, без нового фінансування з Капітолійського пагорба, "це не дасть Україні можливості отримувати великі транші обладнання", сказала Янг .

Наприкінці минулого місяця США надали Україні пакет зброї на 250 мільйонів доларів, але без додаткової допомоги США,у Києва можуть виникнути труднощі з оплатою праці своїм державним службовцям і функціонуванням під обстрілом Росії зазначила посадовиця.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури внаслідок ракетної атаки на Кіровоградську та Запорізьку області

Травмовано дитину 8 років. Руйнувань, за попередніми даними, зазнали 13 приватних будинків та майже 30 гаражів.

08.05.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Політика

В "інавгурації" Путіна візьмуть участь представники семи країн ЄС, в тому числі Франції - Reuters 

У Держдепі США також заявили, що не відправлятимуть представника на "інавгурацію", проте Путіна досі вважають президентом.

07.05.2024 - 12:33

Arrow

Вас це може зацікавити