У Європі кілька країн залишилися без електрики через рекордну спеку - Reuters

Головна > Міжнародне > У Європі кілька країн залишилися без еле...
Author

Марія Куренко

21.06.2024, 15:39
Shares

2

Views

219

Українські енергоємні заводи можуть втратити можливість купувати електрику  за кордоном – учасники ринку. Читайте на UKR.NET
apostrophe.ua

Майже на всій території Чорногорії, Боснії і Герцеговині, Албанії та на більшій частині Адріатичного узбережжя Хорватії, де температура повітря досягає +40°C, у п'ятницю сталося масштабне відключення електроенергії.

Про це повідомляє агенція Reuters із посиланням на чорногорського оператора електромереж CEDIS та місцеві ЗМІ країн.

"Майже вся Чорногорія залишилася без електрики через перебої в мережі", - заявили у CEDIS.

За даними агенції, без світла залишилися столиця Боснії і Герцеговини Сараєво, а також міста Баня-Лука та Мостар. Місцеві ЗМІ повідомили про відключення електрики по всій країні.

Хорватська енергетична компанія HEP заявила, що відключення електроенергії в деяких районах країни було викликане пошкодженням, яке торкнулося кількох країн. Зазначається, що зараз оператори мереж вищезазначених країн проводять аналіз, щоб визначити причину інциденту.

HEP заявила, що запустила всі свої виробничі потужності, щоб забезпечити «постачання в найкоротші терміни».

Також більшість Адріатичного узбережжя Хорватії залишилася без електрики, повідомило державне телебачення HRT. Телеканал зазначає, що рух у прибережному місті Спліт зупинився після того, як перестали працювати світлофори. По всьому місту було чути сирени машин швидкої допомоги.

Албанська телекомпанія Top Channel повідомила, що у низці міст, включаючи столицю Тирану, відключилася електрика. Телекомпанія із посиланням на джерела повідомила, що причиною відключення стала несправність міжсистемного з'єднувача в Чорногорії.

Балканський оглядач пише, що майже вся територія Чорногорії, частина Хорватії (Спліт, Шибеник, Оміш, Макарска, Дубровник, Задар, численні хорватські острови...), Боснії і Герцеговини (Сараєво, Баня Лука...) та Албанії (Тирана, Дуррес, Шкодер, Саранда...) були знеструмлені через збій в мережі Чорногорської системи електропередачі.

"Причина ще не відома", - повідомив виконавчий директор Чорногорської системи електропередачі.

Деталі інциденту з’ясовуються.

Нагадаємо: 20 червня на запит Укренерго для подолання дефіциту в енергосистемі було активоване аварійне постачання електроенергії від польського оператора.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Зеленський прибув до Брюсселя, де підпише безпекову угоду з ЄС

Зеленський зустрінеться з очільниками ЄС та держав-членів, проведе двосторонні переговори та підпише три безпекові угоди, одна з яких – із Євросоюзом...

27.06.2024 - 15:31

Arrow

Вас це може зацікавити