ЄС пропонує ввести торгові обмеження проти компаній з Китаю, Туреччини та Індії через допомогу ВПК Росії – Bloomberg

Головна > Політика > ЄС пропонує ввести торгові обмеження про...
Author

Назар Лазебний

12.02.2024, 17:38
Shares

4

Views

265

Велика Британія запровадила санкції проти російських ММК та Северсталі
shutterstock.com

Європейський Союз запропонував нові торгові обмеження приблизно для двох десятків фірм, у тому числі трьох, що базуються в Китаї, яких звинувачують у підтримці військових дій Росії проти України.

Як пише Bloomberg, у разі ухвалення це буде перший випадок, коли ЄС запровадив обмеження для компаній у материковому Китаї після вторгнення Росії в Україну.

Блок висунув пропозицію заборонити компаніям Євросоюзу торгувати з низкою компаній КНР, Сербії, Індії та Туреччини через те, що вони сприяють РФ. Ця пропозиція все ще потребує підтримки всіх держав-членів.

Обмеження заборонять європейським компаніям торгувати з компаніями, включеними в список, в рамках зусиль блоку з обмеження можливості Росії отримати товари, що підпадають під санкції, через компанії в третіх країнах.

Як зазначає видання, раніше ЄС пропонував внести до списку кілька китайських фірм, але ці пропозиції були відхилені через опір з боку деяких держав-членів і після того, як Пекін надав гарантії.

"Це питання має вирішальне значення для ЄС, який вважає Пекін одним із своїх найважливіших торгових партнерів, і зокрема для Німеччини, для якої Китай є найбільшим ринком для автовиробників, включаючи Volkswagen AG", - йдеться у повідомленні.

Згідно з документом, в основному технологічні та електронні компанії звинувачуються у "сприянні військовому та технологічному розвитку Росії або розвитку російського сектору оборони та безпеки".

Пропозиції включають обмеження для трьох китайських фірм та по одній з Індії, Шрі-Ланки, Сербії, Казахстану, Таїланду, Туреччини та Гонконгу.

Нагадаємо: На дцей час ЄС запровадив санкції проти понад 620 компаній, більшість із яких із Росії.

18 грудня Європейська рада прийняла12-й пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходівчерез агресивну війну Росії проти України.

3 січня Рада ЄС ввела додаткові обмежувальні заходи щодо однієї особи та однієї організації, які відповідальні за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України. Заходи націлені на компанію "Алроса" та її гендиректора Мариничева.

ЄС уже ввів чимало заборон, наприклад, для морського імпорту російської нафти, алмази тощо. Брюссель вважає, що мало що залишилося того, у чому країни ЄС могли б дійти одностайної згоди. Так санкції щодо російського ядерного палива таскрапленого природного газупоки що вважаються такими, що не обговорюються.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

В енергосистемі більшу частину доби збережеться значний дефіцит електроенергії

17 травня, з 00:00 до 08:00 та з 19:00 до 24:00 в усіх регіонах України діють графіки погодинних відключень.

17.05.2024 - 12:42

Arrow
Theme

Економіка

До експлуатації у ЗСУ допустили ще 18 зразків озброєння та військової техніки

Окрім того, пройшли кодифікацію, тобто введені у військову експлуатацію, ще 24 ОВТ.

16.05.2024 - 12:05

Arrow

Вас це може зацікавити