Євросоюз запровадив санкції проти найбільшої  алмазовидобувної компанії РФ

Головна > Економіка > Євросоюз запровадив санкції проти найбіл...
Author

Ольга Фединчік

03.01.2024, 14:09
Shares

4

Views

471

Компанії з Бельгії та Індії продовжують таємно скуповувати російські алмази  — Bloomberg — Мінфін
minfin.com.ua

Євросоюз ввів санкції проти найбільшої алмазовидобувної компанії РФ "Алроса" та її генерального директора Павла Мариничева.

Про це повідомила пресслужби Ради ЄС, інформує Інфокурс.

3 січня Рада ЄС ввела додаткові обмежувальні заходи щодо однієї особи та однієї організації, які відповідальні за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

Заходи націлені на компанію "Алроса" та її гендиректора Мариничева.

"ПАТ "АЛРОСА" є найбільшою алмазовидобувною компанією в світі , яка належить російській державі та забезпечує понад 90% усього російського видобутку алмазів , і компанія є важливою частиною економічного сектора, який забезпечує значні доходи для уряду Російської ФедераціЇ", - наголосили у Раді ЄС.

Заборона на російські алмази є частиною зусиль Великої сімки з розробки скоординованої на міжнародному рівні заборони алмазів , яка має на меті позбавити Росію цього важливого джерела доходу та включена до 12-го пакету економічних та індивідуальних санкцій, який був прийнятий 18 грудня 2023 року.

Нагадаємо: Загалом обмежувальні заходи ЄС тепер поширюються майже на 1950 фізичних та юридичних осіб. Активи цих осіб підлягають заморожуванню, а громадянам та компаніям ЄС забороняється надавати їм кошти.

Раніше G7 обговорила чотири варіанти заборони постачання російських алмазів на свої ринки з 1 січня. Пропозиції – від легкого саморегулювання до жорстких заходів щодо імпорту – підготували Бельгія, Індія, французька група ювелірної промисловості та Всесвітня алмазна рада.

Європейський Союз 18 грудня ухвалив 12-й пакет економічних та індивідуальних санкцій проти Росії. До пакету увійшли: заборона на прямий або непрямий імпорт, закупівлю або трансфер російських алмазів; розширення переліку заборонених товарів, які можуть використовуватися для технологічного розвитку російських секторів оборони й безпеки; введення більш жорсткого контролю за дотриманням граничного обмеження ціни на російську нафту, запроваджує заборону на експорт російських металів та сталі.

"Алроса" вже перебуває під санкціями США вз лютого 2022 року. Одразу після початку війни РФ проти України компанії заборонили залучати капітал через випуск акцій та облігацій у США. Згодом "Алроса" потрапила під дію указу США, який передбачає блокування активів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити