ЄС погодив 12-й пакет санкцій проти Росії

Головна > Політика > ЄС погодив 12-й пакет санкцій проти Росі...
Author

Олександр Талов

15.12.2023, 09:53
Shares

3

Views

802

Санкції проти рф – кремль залучає інші країни, щоб обійти обмеження » Слово  і Діло
agropolit.com

Європейська Рада повідомила, що країни Євросоюзу погодили додаткові санкції проти Росії - поетапна заборона на імпорт російських алмазів серед інших заходів набуде чинності з 1 січня.

Про це пише Reuters, інформує Інфокурс.

Зазначається, що текст пакету було погоджено всіма країнами раніше цього тижня, проте дипломатичні джерела повідомили, що Австрія утримувалася від остаточного схвалення до пізнього вечора четверга.

За повідомленням джерел, країна намагалася виторгувати вилучення свого банку Raiffeisen із українського списку спонсорів війни в обмін на схвалення нових санкцій Євросоюзу щодо Росії. Однак, Raiffeisen, як і раніше, фігурує в списку від НАЗК.

Новий пакет санкцій включає пряму заборону на імпорт російських непромислових алмазів з 1 січня і поетапну заборону на імпорт алмазів з третіх країн, починаючи з березня.

Також у пакет додані заходи щодо запобігання придбанню Росією товарів подвійного призначення. Компанії ЄС змушуватимуть своїх контрагентів щодо певних продуктів підписувати контракти, які забороняють реекспорт до Росії.

Нагадаємо: Попередній11-й пакет санкцій проти Росії Рада ЄС затвердила у червні, цей пакет був покликаний забезпечити ще більш ефективне застосування та реалізацію обмежень блоку проти РФ. Новий пакет містить санкційні списки, а також торговельні, енергетичні та транспорті обмеження.

У листопаді Єврокомісія ухвалила пропозиції щодо 12-го пакета санкцій щодо Росії та передала їх на розгляд країнам – членам ЄС. Євросоюз пропонував заборонити експорт до Росії верстатів і деталей до них, які можуть використовуватись для виробництва зброї. Санкції охоплюють також заборону на російські алмази та заходи щодо недопущення обходу нафтових обмежень.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити