Всіх побутових споживачів газу автоматично переведуть на річний контракт з 1 травня

Головна > Міжнародне > Всіх побутових споживачів газу автоматич...
Author

Ольга Фединчік

07.04.2021, 14:27
Shares

2

Views

1 000

Всіх побутових споживачів газу автоматично переведуть на річний контракт з 1 травня

news.obozrevatel.com

Національна комісія, що здійснює державне регулювання в сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), встановила, що всіх побутових споживачів газу автоматично переведуть на річний контракт з 1 травня.

Таке рішення ухвалили на засіданні НКРЕКП 7 квітня.

За словами глави НКРЕКП Валерія Тарасюка, таке нововведення позбавить споживачів від "цінової турбулентності".

Починаючи з 1 травня і до 30 квітня 2022 року ціна на газ буде однакова. Постачальники встановлять ціну на газ, яка діятиме для споживачів упродовж року.

У НКРЕКП зазначили, що протягом дії річного контракту постачальникам не заборонено змінювати ціну в бік зниження, але заборонено збільшувати її.

За рішенням нацкомісії, всі газопостачальні компанії повинні до 25 квітня опублікувати на своїх сайтах ціни на газ для населення за річним контрактом.

Як додав Тарасюк, регулятор, попри принцип вільного ціноутворення на річний продукт, буде контролювати цінову політику постачальників.

Варто пам'ятати, що в Україні працює ринок газу, тому якщо вас не влаштовує ціна або інші умови вашого постачальника, ви можете змінити його.

Нагадаємо: Уряд після масових протестів встановив граничну ціну на газ для населення на рівні 6,99 грн за кубометр, яка з 1 лютого до 31 березня.

Наразі її продовжили до 1 травня. Крім того, НКРЕКП знизила максимальний тариф на розподіл (доставлення) газу до 1,79 гривні за кубометр.

На цей час Україна повертається до ринкового ціноутворення, однак якщо раніше постачальники могли змінювати ціну на газ кожного місяця, то тепер "за замовчуванням" діятимуть річні контракти. Проте споживач може повернутися до місячних тарифів. Зробити це можно, подавши заявку своєму постачальнику.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Контррозвідка СБУ запобігла чотирьом терактам у Києві, які мали відбутися 9 травня.

Наразі затриманим повідомлено про підозру відповідно до вчинених ними злочинів, їм загрожує довічне ув’язнення.

13.05.2024 - 13:32

Arrow
Theme

Міжнародне

Чехія оголосила у розшук російського генерала, причетного до вибуху складів боєприпасів

Поліція вважає доведеним, що диверсію здійснили співробітники російської військової розвідки, щоб запобігти доставці боєприпасів у регіони, де Росія п...

10.05.2024 - 17:31

Arrow

Вас це може зацікавити