ВМС ЗСУ повідомили про створення за ініціативи Великої Британії морської коаліції

Головна > Політика > ВМС ЗСУ повідомили про створення за ініц...
Author

Назар Лазебний

13.12.2023, 16:00
Shares

3

Views

650

ВМС ЗСУ

Велика Британія оголосила про створення коаліції з розвитку морських спроможностей України, серед завдань якої безпека цивільного судноплавства та забезпечення роботи зернового коридору.

Про це повідомили ВМС ЗСУ, інформує Інфокурс.

Зазначається, що коаліція була створеназа ініціативи Великої Британії. Її учасники надаватимуть Україні кораблі та техніку. Також вони здійснюватимутьпідготовку катерного складу морської та річкової флотилій ВМС, морської піхоти, ППО, протимінних підрозділів тощо.

Серед головних завдань коаліції - допомога Україні у здобутті переваги у морі. Це допоможезабезпечити безпеку цивільного судноплавства та нівелюємінну небезпеку, оскільки Чорне море наразіє найбільш забрудненим вибуховими пристроямиу Європі.

ВМС ЗСУ

У церемоніїоголошення про відкриття коаліції з розвитку морських спроможностей України взяли участькомандувачВМС ЗС України віцеадмірал ОлексійНеїжпапа,міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс, міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам, командувач Командування ВМС США у Європі адмірал Стюарт Бенджамін Мунш, перший морський Лорд адмірал Сер Бен Кі та представники багатьох європейських країн.

Возможно, это изображение 11 человек и текст
Возможно, это изображение 4 человека, Лондонский Тауэр и Тауэрский мост

Фото: ВМС ЗСУ

"Море -це велика дорога і воно має бути рівним для всіх, саме тому ми маємо захистити його та стати настільки потужним флотом, щоб у РФбільше ніколи не виникло бажання захопити його", - наголосив командувач ВМС ЗСУ.

Нагадаємо: Як інформував ІК, Міноборони Великої Британії повідомило про створення нової коаліції, яка надасть кораблі та транспортні засоби для зміцнення здатності України діяти на морі. Як зазначив міністр оборони Британії Грант Шаппс, у рамках діяльності коаліції Україна отримає два мінних тральні кораблі Королівських ВМС класу Sandown.

Швеція, Норвегія та Фінляндія оголосили про виділення 21,5 млн євро внесків до фонду Eastern Europe Energy Efficiency and Environment Partnership (E5P), які будуть спрямовані на підтримку критично важливої муніципальної інфраструктури та екологічних інвестицій в Україні.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити